΄΄Πειραγμένες” λίστες στο 7ο νηπιαγωγείο;

Σε λίγο ολοκληρώνεται ένας μήνας από την ΕΝΑΡΞΗ του σχολικού έτους και τα παιδιά του 7ου Νηπιαγωγείου δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα …. τη σχολική χρονιά.

 

Εξαιτίας της ανικανότητας της διοίκησης να λύσει το θέμα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης τα 4 χρονα βρίσκονται στον αέρα.

Στο 7ο νηπιαγωγείο θα συσταθεί παράρτημα καθώς ο αριθμός των εγγραφέντων δεν μπορεί να καλυφθεί στο συγκεκριμένο κτίριο. Η λύση που βρήκε ο γενικός γραμματέας ως γνωστό είναι ΤΑ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ.

Έτσι ΘΑ τοποθετηθούν (άγνωστο πότε) κοντέινερ στο χώρο του 3ου ΓΕΛ, προσωρινά όμως τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν στο 11ο δημοτικό σχολείο.

Στη συνάντηση που είχαν χτες 31/09/2020 με τον γενικό γραμματέα οι γονείς δεν έλαβαν καμία απάντηση. Μάλιστα σε παρατήρηση γονέα ότι σας ψηφίσαμε για να δίνετε λύσεις, ο Αργύρης σε έξαρση ειρωνείας ζήτησε το όνομα του…να δει αν τον ψήφισε.

( σ.σ. Αναρωτιόμαστε γιατί τις συναντήσεις με τους γονείς τις υλοποιεί ο Αργυρόπουλος. Προσπαθεί να προστατεύσει τον αρμόδιο Κρεμύδα ή θεωρεί ότι δεν είναι ικανός να αντιμετωπίσει τους γονείς)

 

Οι γονείς αναρωτιούνται:

Για ποιο λόγο δέχθηκαν υπεράριθμες αιτήσεις ενώ γνώριζαν ότι είχε συμπληρωθεί ο αριθμός στο 7ο νηπιαγωγείο;

 

Με ποια κριτήρια έγινε η κατανομή των νηπίων αφού σύμφωνα με καταγγελίες γονέων παιδιά που βρίσκονται μακριά από το 7ο νηπιαγωγείο,

” προτιμήθηκαν”  από παιδιά που μένουν σχεδόν απέναντι;

 

Πως έγινε η κατανομή και αιτήσεις νηπίων που ήταν εκπρόθεσμες έγιναν δεκτές αφήνοντας απέξω αιτήσεις που είχαν γίνει μέσα στην προθεσμία;

 

Ποια είναι τα κριτήρια που ενώ δεν υπάρχει συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο για ποιο λόγο εξέλεξαν κάποια  νήπια επειδή έχουν αδέρφια σε κοντινά σχολεία;

 

ΠΟΥΛΜΑΝ

Ένα δεύτερο σοβαρό πρόβλημα είναι η καταλληλότητα του πούλμαν που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των παιδιών στο 11ο Δημοτικό. Κατήγγειλαν δε  ότι η συνοδός του σχολικού δεν είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ αλλά μια απλή υπάλληλος του Δήμου.

 

 ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ  11ου δημοτικού σχολείου

Πολλοί γονείς αναρωτήθηκαν ΠΩΣ είναι δυνατό να αποφασίζουν να στέλνουν τα νήπια σε ένα σχολείο που κρίθηκε ακατάλληλο να λειτουργήσει.

Δεν υπάρχει τηλέφωνο να επικοινωνήσουν οι γονείς, οι τουαλέτες βρίσκονται έξω από τις αίθουσες, και υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών

 

Σήμερα Πέμπτη 1/10 οι γονείς σε μια ύστατη προσπάθεια ζήτησαν από τη διευθύντρια του Νηπιαγωγείου απαντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα , μιας και ο κ. Αργυρόπουλος αερολόγησε για άλλη μια φορά.

Η διευθύντρια τους διαβεβαίωσε ότι θα μεριμνήσει για τη σωστή κατανομή, δήλωσε δε ότι έχει στείλει έγγραφο με τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο 11ο δημοτικό αλλά δεν έχει λάβει κάποια απάντηση

Αποτέλεσμα όλης αυτής της ανευθυνότητας από πλευράς διοίκησης και της ευνοϊκής μεταχείρισης κάποιων: 

Οι γονείς να μην μπορούν να δεχθούν αυτήν την αδικία και να κρατάνε τα παιδιά τους στο σπίτι με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη έναρξη της σχολικής ζωής τους αλλά και στον οικογενειακό προγραμματισμό καθώς μένουν μαζί τους στο σπίτι χάνονται ώρες από την εργασία τους.

Τελειώνοντας την  άτυπη συνάντηση με την διευθύντρια οι γονείς δήλωσαν ότι εάν δεν βρεθεί λύση ΑΜΕΣΑ θα ακολουθήσουν τη νόμιμη οδό.

.

 

 

%d bloggers like this: