Άνοιξε το δημοτικό συμβούλιο για μια μέρα!

 

 

Σήμερα 9/1 διεξήχθησαν στην ειδική συνεδρίαση οι διημερησιες  για “Εκλογή μελών προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής” και Αναγκαστικά εκ του νόμου έγιναν δια ζώσης, με ανοιχτή δηλαδή την αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, ταυτόχρονη διαδικτυακή κάλυψη και φυσικά καθώς ο χώρος είναι μεγάλος ήταν εφικτό να τηρηθούν οι αποστάσεις. Όλα κύλησαν ομαλά και ταυτόχρονα υπήρξε ενημέρωση των δημοτών.

Κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα και επί του πρακτέος όλα τα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα της συνδιοίκησης Παππού Μπουραιμη ότι δεν είναι εφικτή η συνεδρίαση δια ζώσης.

Πραγματικά όπως του είπε και ο Κουλοχέρης τι έχει να κρύψει και θα πούμε εμείς ΤΙ ΦΟΒΑΤΑΙ και επιθυμεί διακαώς ΚΛΕΙΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ;

 

 

Καταλύοντας κάθε δημοκρατική έννοια εμμένει στη φίμωση της φωνής των συμβούλων, και οιασδήποτε «φωνής»  και στον αποκλεισμό της ενημέρωσης των δημοτών.

 

 

Οι δημοτικές παρατάξεις «ΦΥΛΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ»  «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δ. Καμπόλης κατέθεσαν το εξής έγγραφο:

 

 Θέμα: «Καταγγελία Δημοτικών Συνδυασμών του Δήμου Φυλής για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.»

Με αφορμή την πρόσκληση σε ΕΙΔΙΚΗ, δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, με θέμα ημερήσιας διάταξης «Εκλογή μελών προεδρείου, οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής», όπου σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται λήψη απόφασης με μυστική ψηφοφορία, οι Δημοτικοί Συνδυασμοί «ΦΥΛΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΥΛΗΣ» και «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»:

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής Παππού – Μπουραΐμη για τον τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής, μεθόδευση που εδώ και δυο χρόνια συνεχίζει έναν αντιδημοκρατικό δρόμο απαξίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου, του δημοκρατικού διαλόγου και της συμμετοχής των πολιτών.

Η Δημοτική Αρχή για την ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση ανοίγει την Αίθουσα Συνεδριάσεων «Μελίνα Μερκούρη», αλλά δυο χρόνια τώρα έχει στερήσει με τη μεθόδευση της πραγματοποίησης των  συνεδριάσεων με ηλεκτρονική αλληλογραφία, τη φωνή των υπόλοιπων συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τη φωνή των πολιτών.

Παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας για αξιοποίηση χώρων και τρόπων για δια ζώσης συνεδριάσεις με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ή έστω με αξιοποίηση ψηφιακών δυνατοτήτων (τηλεδιάσκεψη), η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την ίδια ρότα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Φυλής και ουσιαστικά τη Δημοτική Αρχή Φυλής, να ανοίξει οριστικά την Αίθουσα Συνεδριάσεων και να δώσει τη δυνατότητα στο ανώτερο όργανο του Δήμου να συζητά, να ελέγχει και να αποφασίζει για τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

Δεν θα επιτρέψουμε την παραπέρα απαξίωση και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου που πλέον έχει μετατραπεί από πυλώνα άμεσης εκπροσώπησης των πολιτών, σε αποκλειστικό όργανο της Διοίκησης και των συμφερόντων που αυτή επιλέγει να υπηρετεί.

 

Ο Παππούς σιώπησε και εκμεταλλευόμενος ένα παραθυράκι του νόμου θα συνεχίσει την κοροϊδία και την ασυδοσία. Φέρεται να δήλωσε σε «πηγαδάκι» εκτός αιθούσης όταν τον ενημέρωσαν για το έγγραφο τα εξης: Έχουμε εμείς την πανδημία …..στα @@@ μας τα έγγραφα

 

Στην συνεδρίαση εκλεχθήκαν στο Προεδρείο οι  εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΖΩΗ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ, από την παράταξη ΠΑΠΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΔΡΟΛΙΑΣ, από την παράταξη ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Την θέση του γραμματέα του Δ.Σ. έλαβε η ΣΟΦΙΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΥ της παράταξης ΠΑΠΠΟΥ.

Για την ιστορία  μετά την σύμπραξη ΠΑΠΠΟΥ- ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ έπρεπε να λάβει την έδρα του γραμματέα η Λαϊκή Συσπείρωση, όμως την  αρνήθηκε  δηλώνοντας την γενικότερη δυσαρέσκεια της.

 

%d bloggers like this: