Ένας αγιογράφος από σήμερα στον ουρανό των αγγέλων

Την είδηση του θανάτου του αγαπητού και ταλαντούχου  συνδημότη μας Χρήστου Παλαιοξάρη πληροφορηθήκαμε από τη σελίδα ”Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Άνω Λιοσίων΄΄ όπου αναφέρει: 

 

Έφυγε σήμερα από αυτή την ζωή ο αγαπημένος φίλος συνεργάτης και ο αγιογράφος μας Χρήστος Παλαιοξάρης οδεύοντας προς την θριαμβεύουσα εκκλησία.
Όλες οι αγιογραφίες στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Ιωάννου και  του Αγίου Γεωργίου κ που φιλοτέχνησε και κοσμούν τους Ναούς θα μας θυμίζουν τον άψογο φιλότιμο και εργατικό άνθρωπο τον δικό μας Χρήστο ο Θεός να τον ανάπαυση.
Ο  Παλαιοξάρης, του οποίου ο πατέρας ήταν ιερέας, δήλωσε στην εφημερίδα της πρωτεύουσας των ΗΠΑ πως αποφάσισε να γίνει αγιογράφος όταν συνειδητοποίησε πως είχε ταλέντο στη ζωγραφική, το οποίο μπορούσε «να συνδυάσει με την θρησκευτική πίστη» ώστε να ασχοληθεί με την «αγία αυτή εργασία». Κατά συνέπεια, η εργασία του «δεν είναι απλώς μια δουλειά», αλλά κάτι πολύ πιο σημαντικό, όπως είπε.
«Είναι ευλογία να μπορούμε να πράξουμε αυτό που κάνουμε και, το κάνουμε από καρδιάς και από ψυχής», είπε συγκεκριμένα. «Το κάνουμε επειδή έχουμε πίστη και έχουμε την ευκαιρία να υπηρετήσουμε τον Πατέρα μας με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

 

Η Παναγία η Πλατυτέρα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου καθώς και το τέμπλο του Ναού και τα πρόπυλα αποτελούν δημιουργήματα του Χρήστου.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Έργο του Χρήστου Παλαιοξάρη  από ιδιωτική συλλογή. 

 

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

 

%d bloggers like this: