Έχουν άδεια οι κεραίες στον Προφήτη Ηλία στη Χασιά;

 

Στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Χασιά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με φυσική ομορφιά και υπέροχη θέα δυστυχώς υπάρχει μια συστάδα τηλεκεραιων κινητής τηλεφωνίας.

 

 

 

 

Πέρα από τη θρησκευτική σημασία του χώρου λόγω της ιδιαίτερης θέσης του έχει μεγάλη επισκεψιμότητα ειδικά το τελευταίο διάστημα της πανδημίας.

Επίσης, στο χώρο σύμφωνα με την Β’ Εφορία Αρχαιοτήτων και όσα αναφέρει στο βιβλίο της η κ.α. Μαρία Πλάτωνος υπάρχουν υπολείμματα Αρχαίου Πύργου(εμφανής λίθινη θεμελίωση πάνω σε φρουριακό τείχισμα)

 

Η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης δεν τιμά τον Δήμο μας και τη σημασία που οφείλει να δείχνει σε θρησκευτικούς και αρχαιολογικούς χώρους. Φυσικά η συγκέντρωση όλων αυτών των κεραιών επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων και κάνει επικίνδυνη την επίσκεψη σε αυτόν κυρίως από μικρά παιδιά.

Θα θέλαμε να ενημερωθούμε

εάν υπάρχουν οι ανάλογες άδειες για την εγκατάσταση ΟΛΩΝ των κεραιών στο συγκεκριμένο μέρος; (από όσο γνωρίζουμε μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε άδεια για καμία από αυτές τις κεραίες, άραγε ισχύει ακόμα )

 

Εάν έχουν έρθει σε επαφή με τη Β’ Εφορία Αρχαιοτήτων για τα εμφανή υπολείμματα αρχαίου πολιτισμού;

 

Ποιος εισπράττει τα χρήματα από τα έσοδα;

 

 

 

 

 

Σεβόμενοι την ιστορία της πόλης, το περιβάλλον και τον άνθρωπο, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα των κεραιών προτείνουμε την μεταφορά τους στον απέναντι ορεινό όγκο. Ευελπιστούμε στην ανάδειξη του ξεχωριστού παλαιού ναΐσκου του Προφήτη Ηλία καθώς και του Αρχαίου Πύργου τιμώντας τους προγόνους και την ιστορία μας.

 

%d bloggers like this: