Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κερατέα – Εκκενώνεται η Ανάβυσσος – Στα πρώτα σπίτια η φωτιά

Μήνυμα από το 112 σε κατοίκους για να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Εκκενώθηκαν οικισμοί αλλά και ένα οικοτροφείο με 30 παιδιά.

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Φέριζα, Κερατέας. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους πυκνούς καπνούς.

Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα εκκένωσης από το 112 σε κατοίκους οικισμών για να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

 

 

1

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ

 

 

 

 

Μεγάλο μέρος των δυνάμεων έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην λεωφόρο Καραμανλή προσπαθώντας να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς με πλεονέκτημα ότι είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως αντιπυρική ζώνη. Στις παρυφές του οικισμού της Αναβύσσου αστυνομικοί με μεγάφωνα ζητούν από όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

1

Ήδη εκκενώθηκαν ο οικισμός Φέριζα, Όλυμπος αλλά και η Μόγριζα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Λουκά έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν η Ανάβυσσος, η Παλαιά Φώκαια και η Δροσιά. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πάθει ζημιές σπίτια.

Διακόπηκε επίσης η κυκλοφορία στην λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου στο ύψος της Αγίας Φωτεινής για την διευκόλυνση των οχημάτων της πυροσβεστικής.

 

 

Δραματική είναι η έκκληση του δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου, εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο κόσμος από τις γύρω περιοχές πρέπει να απομακρυνθεί και να πάει προς τη θάλασσα, καθώς δεν είναι μόνο η φωτιά επικίνδυνη, αλλά και ο αποπνικτικός καπνός που αναπτύσσεται λόγω αυτής.

 

«Δεν ελέγχεται η φωτιά παρ’ όλη την τεράστια κινητοποίηση. Να απομακρυνθεί ο κόσμος και να πάει στην παραλία» επισημαίνει ο δήμαρχος. 

 

πηγη https://www.newsit.gr/ellada/anekselegkti-i-fotia-stin-keratea-ekkenonetai-i-anavyssos-sta-prota-spitia-i-fotia-pics-video/3099232/

 

%d bloggers like this: