Αξιολόγηση – Άνω Λιόσια – Ζεφύρι – Φυλή: 29 σχολεία συμμετέχουν στην απεργία-αποχή

15 στα 15 δημοτικά σχολεία και 14 στα 16 νηπιαγωγεία των περιοχών Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή δηλώνουν απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Στην απεργία- αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης συμμετέχουν 15 στα 15 δημοτικά σχολεία και 14 στα 16 νηπιαγωγεία στις περιοχές Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή.

 

Νέος γύρος αντιπαράθεσης αναμένεται τις επόμενες μέρες μεταξύ υπουργείου Παιδείας και εκπαιδευτικών με επίκεντρο την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ «απάντησαν» όπως και πέρσι, που επιχείρησε να εφαρμόσει τη διαδικασία η πολιτική ηγεσία, με εξώδικα ζητώντας από τους εκπαιδευτικούς να προχωρήσουν σε απεργία-αποχή από την διαδικασία, με την ανταπόκριση να είναι «θριαμβευτική» για τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και σε κάποιες περιπτώσεις να αγγίζει ακόμα και το 97%.

Φέτος, στη «σκιά» και των εξελίξεων που αναμένονται για την πρώτη εφαρμογή της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή αλλά και τα επόμενα βήματα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει «απαντήσει» με εγκυκλίους που υπενθυμίζουν μεταξύ άλλων τις κυρώσεις που επέρχονται από την άρνηση συμμετοχής στην διαδικασία.

Η Νίκη Κεραμέως ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών – Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή». 

 

 

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» καταδικάζει τις «απειλές και την προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., που δείχνουν το φόβο της για την αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης».

Εκατοντάδες σχολεία στην Αττική και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Θα νικήσουμε!» προσθέτει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής:

Συναδέλφισσες/φοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους/τις εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής για την συντριπτική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ! Για ακόμα μία φορά περήφανα ορθώσαμε το ανάστημά μας ενάντια στην στην αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, η οποία στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητ(ρι)ών μας και των εργασιακών των εκπαιδευτικών.

15 στα 15 δημοτικά και 14 στα 16 νηπιαγωγεία, σε πολλά από τα οποία με ομόφωνες αποφάσεις, συμμετέχουν στην απεργία/αποχή!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις απειλές και την προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., που δείχνουν το φόβο της για την αποτυχία κι αυτής της νέας προσπάθειας επιβολής της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης, μπροστά στην αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος σε όλη τη χώρα και τα συντριπτικά για την κυβερνητική πολιτική ποσοστά συμμετοχής στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που κήρυξαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα σωματεία μας!

Συνεχίζουμε Μαχητικά κι ανατρεπτικά! Εκατοντάδες σχολεία στην Αττική και χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Θα νικήσουμε!

 

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/359281_axiologisi-ano-liosia-zefyri-fyli-29-sholeia-symmetehoyn-stin

 

%d bloggers like this: