Αποστομωτική η επίσημη απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Δυτικής Αττικής στον Παππού και στον γενικό γραμματέα  !

Έκπληκτοι διαβάσαμε την τραγελαφική και προφανώς «κατ΄εντολή» δήλωση του γενικού γραμματέα,  ο όποιος βάλλει ΑΔΙΚΩΣ κατά των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Με λίγα λόγια τους αποδίδει ευθύνες για την κατάσταση στην πόλη μας.

Μετά από αυτήν την δήλωση εύλογα ήρθε η απάντηση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Ο γενικός γραμματέας ένιψε τας χείρας του ως εκπρόσωπος της διοίκησης για τις ευθύνες της δημοτικής αρχής για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και περιόρισε το θεσμικό ρόλο του Δημάρχου ….στις λακκούβες.

Ο  γενικός γραμματέας από την καρέκλα του γραφείου του, με τον παχυλό του μισθό, καταφέρεται εναντίων  των αστυνομικών που με ιδιαίτερα χαμηλό μισθό  θέτουν καθημερινά την ζωή τους σε κίνδυνο, προστατεύοντας όλους μας.

 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι πια με την ασύδοτη κατάσταση  που επικρατεί στην πόλη μας με τα φαινόμενα ανομίας σε καθημερινή πλέον βάση.

Φυσικά ο Παππούς συνεχίζει να μας μιλά  για 0% παραβατικότητα

Αλήθεια σε ποιους νομίζετε ότι απευθύνεστε;

Ο κόσμος καταλαβαίνει  και σιγά σιγά  προς όφελος της πόλης μας αρχίζουν να ανοίγουν στόματα.

Μήπως η μέρα που θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, η μέρα που θα αποδοθούν ευθύνες πλησιάζει;

 

Η ανακοίνωση της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής ξεχειλίζει από αλήθειες

 

Με αφορμή την ανάρτηση του Γ.Γ. του Δήμου Φυλής κ. Αργύρη Αργυρόπουλου, θα ασχοληθούμε προκειμένου να αναδείξουμε τα ουσιαστικά προβλήματα της αστυνόμευσης τόσο στον συγκεκριμένο δήμο, όσο και στην δυτική Αττική γενικότερα.

  • Όταν η Ένωσή μας με συνεχείς παρεμβάσεις της, ακόμα και στον Δήμο Φυλής, προσπαθούσε να πείσει ότι το πρόβλημα δεν είναι η μετεγκατάσταση Υπηρεσιών αλλά η έλλειψη αστυνομικών ουδείς μας συμπαραστάθηκε, αρκέστηκαν μόνο σε εγκαίνια παρουσία Πρωθυπουργού και Υπουργών. Αλήθεια, έχει γίνει ποτέ καμία παρέμβαση για το πρόβλημα της υποστελέχωσης; Όσα περιπολικά και κτήρια και αν διαθέσει ο δήμος, αν αυτά δεν έχουν αστυνομικούς είναι κενό γράμμα.

 

  • Όταν οι αστυνομικοί επιχειρούν σε καταυλισμούς και δέχονται πυρά τραυματίζοντας τους, αναρωτήθηκαν ποτέ τι συμβαίνει στην περιοχή τους; Γιατί από τις συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες τέτοια φαινόμενα είναι επαναλαμβανόμενα; Τους απασχόλησε ως κοινωνικό ζήτημα ή συμβαίνει αυτό που λένε οι κακές γλώσσες ότι τα ψηφαλάκια είναι πρώτη προτεραιότητα;

 

  • Όσον αφορά τις βίλες και τα πολυτελή αυτοκίνητα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει θεσπίσει χρόνια τώρα μηχανισμούς αυτοκάθαρσης. Καλό θα είναι λοιπόν να παραδειγματιστεί και η τοπική αυτοδιοίκηση σε ζητήματα κάθαρσης, προκειμένου κάποια στιγμή να φτάσει τα ποσοστά αποδοχής που έχει η Ελληνική Αστυνομία από την κοινωνία. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, θέληση να υπάρχει!!

 

  • Αν είναι πάλι την λύση να την δώσει ο Παππούς (όπως ισχυρίζεται ο κ. Αργυρόπουλος) τότε δικαίως θα υποστούν την οργή και την αγανάκτηση των συνδημοτών τους, αφού θα έχουν δίκιο γιατί δεν είναι μόνο οι λακκούβες και τα σκουπίδια που είναι αρμόδιος ο δήμος, ζητήματα στα οποία καλούμαστε πολλές φορές να δώσουμε λύσεις εμείς.

Τέλος, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα βεβαίως και είναι ζητήματα και καταστολής, που αρμόδια είναι η αστυνομία, θα έπρεπε όμως επίσης να γνωρίζουν οι δημοτικοί άρχοντες ότι η πρόληψη και η εξάλειψη των ανισοτήτων είναι κοινωνικά ζητήματα που η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τον πρώτο λόγο.   

Η εγκληματικότητα, η πρόληψη, ο Δήμος και η Αστυνομία

 

 

 Η κατάπτυστη τοποθέτηση του γενικού γραμματέα ενάντια στους αστυνομικούς

 

%d bloggers like this: