Αποχή από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων και των επιτροπών

 ΟΧΙ του Κουλοχέρη στην παρωδία των συνεδριάσεων.

 

Στο πλαίσιο των μέτρων για περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού έχει ληφθεί η απόφαση οι συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων να γίνονται Δια περιφοράς.

Οι περισσότεροι όμως Δήμοι προχώρησαν σε χρήση νέων τεχνολογιών, ώστε να προωθείται ο διάλογος,οι δημοκρατικές διαδικασίες και η ενημέρωση των πολιτών.

Τρεις μήνες μετά την λήψη του μέτρου και η διοίκηση Παππού

 έμεινε κολλημένη στην “πανάρχαια΄΄ μέθοδο των συνεδριάσεων δια περιφοράς, παρότι από την Κ.Ε.Δ.Ε.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

της δινόταν ΔΩΡΕΑΝ το  σύστημα τηλεδιάσκεψης.

Προφανώς δεν επιθυμεί τον διάλογο και δεν ενισχύει την διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Η παράταξη του Κουλοχέρη από την αρχή έστειλε επιστολή που ζητούσε να μην γίνονται τα συμβούλια δια περιφοράς.

 

Εντούτοις σεβόμενη το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου

και των υπόλοιπων πολιτικών οργάνων (οικονομική, ποιότητα,κ.α)

 συμμετείχε με κατάθεση προτάσεων διευκρινήσεις αλλά η διοίκηση γνωστή για την μη δημοκρατική της διάθεση….έδειχνε πλήρης αδιαφορία.

 

Σήμερα με επιστολή της ανακοίνωσε  ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στην παρωδία των δημοτικών συμβουλίων.

Στην επιστολή  αναφέρει:

 

Πάρα τις επανειλημμένες ενστάσεις μας, σχετικά με την επιλογή σας για τις «δια περιφοράς» συνεδριάσεις δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια.

 

Επιμένετε, την εποχή που οι περισσότεροι Δήμοι κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών (τηλεδιάσκεψη, Skype κτλ.) να επιλέγετε την συνεδρίαση «δια περιφοράς», που οδηγεί στη φίμωση των παρατάξεων και στην μηδενική ενημέρωση των δημοτών.

 

Καθώς διανύουμε τον τρίτο μήνα της εποχής Covid-19 και ήδη τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, πολλά συλλογικά όργανα Δήμων της χώρας συνεδριάζουν είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε κεκλεισμένων των θυρών.

 

Είμαστε υπέρ των συνεδριάσεων ώστε να υπάρχει διαφάνεια, διαλογική συζήτηση αντιπαράθεση επιχειρημάτων, δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων και πρωτίστως να τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες.

 

Δείχνετε μια απαθή στάση στις προτάσεις, στις ενστάσεις και στις παρατηρήσεις μας και λειτουργείτε σαν να μην υπάρχουν στις συνεδριάσεις άλλες απόψεις, άλλες παρατάξεις.

 

Θεωρούμε ότι κατά τη πάγια τακτική σας δείχνετε μια απέχθεια στον υγιή διάλογο, στην διαφάνεια και συνεχίζεται να «εκμεταλλεύεστε» την πανδημία τη στιγμή που η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.

 

Επειδή ως παράταξη δεν είμαστε ριψάσπιδες, όλο αυτό το διάστημα συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις, καταθέσαμε συμφωνίες, αντιθέσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις.

Επειδή όμως με το πέρας τόσων μηνών όλο αυτό κατέληξε σε μια παρωδία εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε.

 

Ζητάμε να προχωρήσετε σε συνεδριάσεις όλων των οργάνων είτε δια ζώσης είτε κεκλεισμένων των θυρών τηρώντας φυσικά όλα τα μέτρα προστασίας(αποστάσεις, μάσκες, θερμομετρήσεις κ.α).

 

Μέχρι να λάβετε αυτή την απόφαση η παράταξη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» δεν θα συμμετέχει στην παρωδία των συνεδριάσεων που έχετε επιλέξει.

%d bloggers like this: