Α.Κουλοχέρης : Δεν είναι δυνατόν η πολιτική  ηγεσία στη Φυλή, να καθιστά τους πάντες ανεύθυνους.

«Τοποθέτηση υποψήφιου Δημάρχου Φυλής Αλέξανδρου Κουλοχέρη για την κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο.»

 

Την Παρασκευή στις 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η 34η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και για ακόμη μια φορά ο θεσμός ευτελίστηκε.

Μια εικόνα πλήρως απογοητευτική, για όσους το παρακολούθησαν. Το κλίμα στο δημοτικό συμβούλιο ήταν σε  τέτοιο επίπεδο, που μοιραία θα σκεφτεί κανείς  «Ποιο είναι το μέλλον της πόλης μας ;», μιας και εκεί – ουσιαστικά – κρίνεται. Ο μοναδικός ζημιωμένος είναι ο δημότης Φυλής.

Σε μια κρίσιμη περίοδο, με σωρεία προβλημάτων στην πόρτα μας, η στάση της δημοτικής αρχής κρίνεται κατώτερη των περιστάσεων. Στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, διαδραματίζεται κάθε φορά μια θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστές τα μέλη της διοίκησης.

Κύριες και κύριοι, μετά από τόσα χρόνια διοίκησης, θα πρέπει να γνωρίζετε και να παραδεχτείτε επιτέλους ότι η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο.

Δεν είναι δυνατόν η πολιτική  ηγεσία στη Φυλή, να καθιστά τους πάντες ανεύθυνους. O Δήμαρχος, οφείλει να έχει το ηθικό και πολιτικό σθένος να αναλαμβάνει τις ευθύνες όλων.

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, έχει πλέον μετατραπεί από την Δημοτική αρχή, σε μια αρένα γεμάτη στείρες αντιπαραθέσεις, με πολλούς δημοτικούς συμβούλους να συμμετέχουν περισσότερο για την αυτοπροβολή τους, παρά για τα θέματα που αφορούν στον δημότη και στον τόπο. Στόχος της δημοτικής αρχής, είναι να παρασύρει κάθε υγιή συμμετοχή, κατεβάζοντας την σε αυτό το απαράδεκτο  επίπεδο.

Θα ήθελα να κάνω σαφές, ότι η παρουσία μας στα δημοτικά συμβούλια μέχρι τις εκλογές,  θα βασιστεί  σε ένα σύγχρονο διάλογο, που θα δημιουργεί κλίμα συμμετοχής αντί γι’ αυτό της διαίρεσης, που υπάρχει σήμερα. Θα έχουμε παρουσία με διάθεση συναίνεσης για  επίλυση των προβλημάτων, όπου κρίνεται απαραίτητο,  αλλά και σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο πλήρως τεκμηριωμένο.

Όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητα μου, εκλεγμένοι και μη, έχουν αποδεχτεί ένα νέο πλαίσιο  αρχών με γνώμονα την ηθική, την αξιοπρέπεια, την δημοκρατία και την διαφάνεια ! Για τους παραπάνω λόγους,  είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε το θεσμό του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Πράγμα, που σήμερα δεν συμβαίνει από τους ίδιους.

Είμαστε μια νέα γενιά ανθρώπων που τολμά, χωρίς κραυγές και μεγάλες ρητορείες, αλλά με όραμα, στόχο, μέθοδο και ρεαλισμό.

Θα συνεχίσω με το ίδιο σθένος, να παρακολουθώ τα δημοτικά δρώμενα και θα επεμβαίνω όποτε κρίνω ότι πλήττεται το συμφέρον του δημότη. Ο αγώνας για τη δημοκρατία δεν σταματά ποτέ,  είναι διαρκής και οφείλουμε ως πολίτες του Δήμου Φυλής, να δώσουμε μια εκλογική μάχη με δημοκρατικές διαδικασίες και πολιτισμό, σεβόμενοι τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν μας ενδιαφέρει να αναμετρηθούμε με το παρελθόν και το παρόν, αλλά με το μέλλον. Πρέπει να αναμετρηθούμε με τους ίδιους μας  τους εαυτούς και αυτούς πρέπει να αλλάξουμε.