Γονείς, Εκπαιδευτικοί, Φορείς Σε Συγκέντρωση για την ΠΑΙΔΕΙΑ το Σάββατο 3/10 στην Πλατεία Ηρώων

 

Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Λιοσίων – Φυλής

 

Σύλλογος Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής

 

ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

 

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΜΟΡΦΩΣΗ – ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ

 

Μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε εκπρόσωποι Γονέων, Εκπαιδευτικών, Σωματείων και Φορέων της Πόλης μας, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα για την διασφάλιση της υγείας των μαθητών στα σχολεία.

Με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής μας δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αναμονή. Τα προβλήματα είναι εκρηκτικά. Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια, Δήμος Φυλής δεν αξιοποίησαν το διάστημα της καραντίνας ώστε να πάρουν μέτρα στην κατεύθυνση της προστασίας της υγείας των μαθητών και για την ενίσχυση του Δημόσιου Σύστηματος Υγείας.

Ξεκίνησε η σχολική χρονιά και το μόνο μέτρο που πήραν είναι η απαραίτητη  χρήση της μάσκας, που και αυτή ακόμα ήταν τεράστια για τα παιδιά.

Το μάθημα γίνεται με 25 και 27 μαθητές ανά τμήμα, σε ακατάλληλες αίθουσες στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, με καθαρίστριες που δε επαρκούν να επιτελέσουν το έργο τους σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, καθώς και με εκπαιδευτικά κενά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Η δημοτική αρχή με την ανοχή του Υπ. Παιδείας έχει οδηγήσει σε παράλυση την προσχολική αγωγή, καθώς 170 προνήπια είτε μετακινούνται σε αίθουσες παιδικών σταθμών είτε θα στεγαστούν προσωρινά στο 11ο ΔΣ Άνω Λιοσίων στο οποίο θα μετακινούνται με λεωφορεία από τη μια άκρη της πόλης στην άλλη, για να καταλήξουν τελικά σε προκάτ αίθουσες!

 Η αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων θεωρεί κόστος τις δαπάνες για τη μόρφωση και την υγεία του λαού, δε δίνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για τη στήριξη των σχολείων εν μέσω πανδημίας. Δεν θα διαπραγματευτούμε την υγεία και τη ζωή μας με όρους κόστους και κέρδους!

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές μας και μαζί με άλλα σωματεία και φορείς στην περιοχή μας είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε την ασφαλή φοίτηση των παιδιών μας στα σχολεία. Το δημόσιο δωρεάν 12χρονο σχολείο και η 2χρονη προσχολική αγωγή/εκπ/ση για όλα τα παιδιά κι η ασφαλής πρόσβαση σε αυτή είναι δικαίωμά τους κι υποχρέωση του κράτους!!!

 

Απαιτούμε :

  1. Μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 15
  2. Τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, την αξιοποίηση σχολικών μονάδων που μένουν κλειστές, να χρησιμοποιηθούν αίθουσες σε πολιτιστικούς συλλόγους ή/και κτίρια του δήμου που είναι στην ιδιοκτησία του, την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για νέες σχολικές μονάδες.
  3. Κάλυψη όλων των κενών. Άμεσος διορισμός/Μονιμοποίηση ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των σχολικών αναγκών.
  4. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
  5. Δωρεάν διάθεση του αναγκαίου υλικού προστασίας στα σχολεία (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, υλικά καθαριότητας) με έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
  6. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
  7. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  8. Αναβάθμιση του ΠΕΔΥ Άνω Λιοσίων σε Κέντρο Υγείας 24ωρης λειτουργίας και εξασφάλιση νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις σχολικές μονάδες

 

Καλούμε όλο το λαό και την νεολαία να πάρει μέρος μαζικά στην συγκέντρωση, Σάββατο 3 Οκτώβρη, 7μμ

Κεντρική Πλατεία Άνω Λιοσίων

%d bloggers like this: