Διέρρηξαν για 14η φορά το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στα Άνω Λιόσια

Τον φόβο και τον θυμό, μαζί με την αγανάκτηση τους, εκφράζουν οι υπάλληλοι στο Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στα Άνω Λιόσια.

Το Κέντρο μπήκε στο «μάτι» των διαρρηκτών για 14η φορά, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν τους φόβους τους ότι κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα τους, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί κακοποιοί να «χτυπήσουν», έχοντας εύκολη πρόσβαση στο Κέντρο, από την πίσω πλευρά του κτηρίου, όπου στεγάζεται.

Όπως έλεγαν οι εργαζόμενοι στον Λάζο Μαντικό, «βίδωσαν» τα παράθυρα, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν νέα «επίσκεψη» των διαρρηκτών.

«Δεν ξέρουμε τι κατηγορίας άνθρωποι είναι αυτοί που έρχονται για να κλέψουν κάθε τόσο τα εργόχειρα των αναπήρων. Θα ήταν προτιμότερο να μας τα ζητήσουν αν τα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη και εμείς θα τους τα δώσουμε προκειμένου να αποφύγουμε τις επιπλέον καταστροφές. Προ καιρού, συνελήφθησαν πακιστανοί από την Ασφάλεια Ελευσίνας που είχαν στην κατοχή τους εργόχειρα που είχαν κλαπεί από το Κέντρο μας. Στο πρόσφατο περιστατικό η αστυνομία έλαβε γνώση και η παρέμβασή της ήταν άμεση, η καταστροφή όμως που προκάλεσαν οι κλέφτες είναι μεγαλύτερη από τα αντικείμενα που αφαίρεσαν. Η σήμανση πήρε αποτυπώματα και δείγμα αίματος για να βρει με DNA στοιχεία», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

«Βαρεθήκαμε βέβαια να παίζουμε το κλέφτες κι αστυνόμοι ανά διαστήματα και θέλουμε να βρεθεί τρόπος προστασίας του χώρου από την Τοπική ή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ή από την ίδια την Πολιτεία γιατί εμείς κάνουμε ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Πολιτεία για μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι μας στηρίζουν περισσότερο τα μέλη μας και ο κόσμος που γνωρίζει την διαδρομή μας στο χώρο της αναπηρίας, διαφορετικά θα ήταν πολύ δύσκολα να ανταπεξέλθουμε», λένε οι υπάλληλοι.

Όπως σημειώνουν, «δεν θέλουμε βέβαια να φανταστούμε τι γίνεται πιο πέρα στον υπόλοιπο κόσμο. Αφού κλέβουν από εμάς, μπογιές, πινέλα και εργόχειρα, χωρίς να σκέφτονται τι προκαλούν στην ψυχική υγεία των μελών μας όπως και στην ποιότητα υπηρεσιών και παροχών του φορέα μας όταν υπάρχει κίνδυνος ακόμα και μέρα μεσημέρι εμείς να είμαστε μπροστά και να εργαζόμαστε και στην πίσω πλευρά του κτιρίου οι κλέφτες να αφαιρούν αντικείμενα».

Πηγή: ant1news.gr