ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι συμβαίνει στο συντριβάνι; Τι είναι το 1520;

Το «Συντριβάνι»,  είναι σε  όλους μας γνωστό (για πολλούς και διάφορους λόγους)

Εδώ και λίγες ημέρες στη γωνία  Σκαλκώτα και Λαμπέτης, παρατηρήσαμε μια διαφορετική κατασκευή η οποία παραπέμπει σε καντίνα.

1520: Έρχεται στην Ελλάδα η Πρώτη Hip-Hop Καντίνα στην Φ Υ Λ Η

 

Ρωτήσαμε γνωστούς και φίλους ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ και μάθαμε ότι

 «Εδώ ετοιμάζεται το 1520, η πρώτη Hip-Hop καντίνα στην Ελλάδα» !!!

 

 1520; Τι είναι το 1520;

Ρωτήσαμε  ΠΑΛΙ γνωστούς και φίλους τι σημαίνει το 1520 και μάθαμε ότι:

 

Η   hip-hop γεννήθηκε στις 11 Αυγούστου 1973, από τον DJ Kool Herc, στις εργατικές πολυκατοικίες της Αμερικής και συγκεκριμένα στην αίθουσα ψυχαγωγίας του apartment building με το νούμερο 1520 της οδού Σέντγουϊκ στο Νότιο Μπρονξ σε ένα από τα θρυλικά πάρτυ γειτονιάς της περιοχής, το οποίο έχει πλέον μείνει στην ιστορία ως το πρώτο πάρτι χιπ-χοπ στην ιστορία.

 

ΤΙ  θα ΤΡΩΜΕ στο 1520;

Μας  ενημέρωσαν  πως αυτό ήταν και το έναυσμα για την ιδέα της ονομασίας της καντίνας που σε λίγους μήνες θα αποτελέσει ένα «καταφύγιο» για τους λάτρεις του street food φαγητού και της πιο επαναστατικής μουσικής που υπάρχει.

Street Food σε υψηλά μαγειρικά δεδομένα

Πρόκειται για κάτι πολύ πρωτοποριακό που αναβιώνει νοσταλγικούς, old school ήχους του παρελθόντος μέσα από ξεχωριστές γεύσεις.

Άλλωστε το streetfood αποτελεί μονόδρομο για μια τόσο old school φάση.

 «τα burgers, τα σάντουιτς, τα συναφή, θα είναι όλα φτιαγμένα σε επίπεδο μαγειρικό εξαιρετικά υψηλό, καθώς γνωστοί Σεφ βάζουν την υπογραφή τους στις συνταγές».

 

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες; ;

 

Πετυχημένοι τόσο στη μουσική όσο και στην εστίαση, οι άνθρωποι πίσω από την 1520

Οι ιδιοκτήτες της καντίνας 1520 βέβαια δεν θα μπορούσαν να είναι τυχαίοι.

Αντίθετα η πορεία τους είναι άκρως συνυφασμένη με την χιπ-χοπ και το πρωτοποριακό φαγητό.

Πρόκειται για τον Θοδωρή Υφαντή, τον Δημήτρη Μαρίνη και τον Τζώρτζη Κωνσταντινίδη.

 

Ο Θοδωρής ή αλλιώς hoper, πετυχημένος μουσικός γνωστός από την συμμετοχή του στις συναυλίες των θρυλικών Active Member και την πολύ πετυχημένη πορεία των Moka band με τεράστια αγάπη για την μαγειρική και τον χώρο της εστίασης. Εδώ και κάποια χρόνια γνωστός και πετυχημένος επιχειρηματίας στην Αθήνα. Εμπνεύστηκε μαζί με τον Δημήτρη Μαρίνη την καντίνα 1520, όταν στην πρώτη καραντίνα πέρασε ώρες παρακολουθώντας το Hip-Hop Revolution.

Ο Δημήτρης Μαρίνης είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της πόλης μέσα από την πορεία του στον χώρο της εστίασης και συγκεκριμένα τον τομέα του καφέ, επίσης πλέον επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται καθώς διατηρούν από κοινού το arbol, το δύο φορές βραβευμένο ως καλύτερο μαγαζί εστίασης στην πόλη.

Την ομάδα έρχεται να συμπληρώσει ο Τζώρτζης Κωνσταντινίδης.

Καλλιτέχνης μέσα και έξω από την κουζίνα, καθώς η πορεία του είναι συνυφασμένη με το φαγητό και την μουσική. Μεγαλωμένος μέσα στις κουζίνες αλλά παράλληλα και γνώστης πολλών μουσικών οργάνων, είδε στο 1520 την δίοδο να συνδυάσει τα δύο του πάθη.

 

%d bloggers like this: