Επίσκεψη Του Υπ. Δημάρχου Αλέξανδρου Κουλοχέρη στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου

Τραγική κρίνεται η καθαριότητα στους χώρους των σχολείων. Αντιμέτωπες με το ταμείο ανεργίας έρχονται μετά από πολλά χρόνια οι συμβασιούχες καθαρίστριες στο  3ο Δημοτικό Ζεφυρίου που γίνονται έρμαιο της ψηφοθηρίας και του ρουσφετιού εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης,  μόλις ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τις συμβασιούχες καθαρίστριες μαζί με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Δρόλια Θεοδόση, συνάντησαν  την διευθύντρια του σχολείου κα Βασιλεία Καρλαρχάκη, ώστε να έχουν μια πλήρη ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

Αντιμέτωποι με μια νέα συνθήκη βρίσκονται οι Διευθυντές των σχολείων που σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν οι ίδιοι να καθαρίσουν τους χώρους των σχολείων.

Συγκεκριμένα, στο 3ο Δημοτικό Ζεφυρίου, η Διευθύντρια κα. Βασιλεία Καλαρχάκη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με τις τουαλέτες και τις αίθουσες του απέραντου κτιρίου να εξελίσσονται σε μια υγειονομική βόμβα για τους μικρούς μαθητές.

Μεταξύ άλλων η κα. Καλαρχάκη τονίζει: “Δεν γνωρίζω γιατί δε λήφθηκε υπόψη η αξιολόγησή μου και θεωρώ πως με απαξιώνει ως Διευθύντρια του σχολείου. Αυτό που πρωτίστως με ενδιαφέρει είναι η υγιεινή και η καθαριότητα των χώρων”, ενώ συμπληρώνει Δεν γνωρίζω ούτε θα βιαστώ να επικρίνω τις προσληφθείσες καθαρίστριες , μπορώ όμως να εκθέσω ότι πρόκειται για σχολείο με ιδιαιτερότητες και με ιδιαίτερες απαιτήσεις στο τομέα της καθαριότητας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τις αρχές του σχολικού έτους οι καθαρίστριες ειδοποιήθηκαν να υπογράφουν τις νέες συμβάσεις με 50% μείωση των αποδοχών τους – τουτέστιν 200€ – με δικαιολογία την μείωση των αριθμών των αιθουσών.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι παρά τις μειωμένες συμβάσεις, έγιναν νέες προσλήψεις , με τον αριθμό των συμβασιούχων καθαριστριών να ξεπερνά τις 60, ενώ τα προηγούμενα χρόνια έφταναν τις 30 και με τις διπλάσιες αποδοχές!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον υποψήφιο Δήμαρχο  Αλέξανδρο Κουλοχέρη και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο κ. Δρόλια, οι  καθαρίστριες,  κα Κοφινά Δαμασκηνή και  κα  Γιαννή Κλεονίκη, που για πολλά χρόνια καθαρίζουν τα σχολεία του Δήμου Φυλής τονίζουν ότι: “Κανείς δεν σεβάστηκε τα χρόνια που προσφέραμε  στο σχολείο και μας έφεραν μια εξευτελιστική σύμβαση για να υπογράψουμε, με μείωση των αποδοχών. Φυσικά και δεν δεχθήκαμε με αποτέλεσμα να βρεθούμε στο δρόμο μετά από 15 χρόνια! ”.

Από τον κ. Κουλοχέρη και τον κ. Δρόλια δόθηκε η υπόσχεση ότι θα ακολουθήσει μια εμπεριστατωμένη έρευνα του θέματος  αρχικά με σκοπό την πίεση ώστε οι εν λόγω,  και όχι μόνο, καθαρίστριες, να μη βρεθούν στον δρόμο αλλά και με  ποια κριτήρια μειώνονται οι μισθοί των συμβασιούχων καθαριστριών και με ποια γίνονται οι προσλήψεις;

Αρκετά σχολεία παρότι διανύουμε τον Οκτώβρη ακόμη δεν έχουν επιχορηγηθεί οι Διευθυντές/τριες των νηπιαγωγείων και των δημοτικών με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα, καθαριστικά-είδη υγιεινής, γραφική ύλη, μελάνια.Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί που αφορά την υγιεινή και την γενική λειτουργία των σχολείων. Σε πολλές περιπτώσεις το κόστος για την αγορά των απαραιτήτων μεταφέρεται στους γονείς προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις.