Επετειακή Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στον Δήμο Φυλής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς προσκαλούν τους πιστούς και δημότες στην επετειακή εκδήλωση, που διοργανώνεται στα πλαίσια των Συνοδικών και περιφερειακών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση 200 ετών από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, με θέμα: «Οι κοινωνικές συνθήκες στις ελληνορθόδοξες κοινότητες κατά τα προεπαναστατικά χρόνια και η διαμόρφωση των κοινωνιών κατά τα πρώτα χρόνια από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους».


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18:30, στο Δημαρχείο Φυλής, αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» (Πλατεία Ηρώων, Άνω Λιόσια)

 

Ομιλητές είναι οι:
– Νίκη Παπαγεωργίου, καθηγήτρια κοινωνιολογίας Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ
– Γιάννης Πρετεντέρης, δημοσιογράφος
– Χρήστος Τσιρώνης, αν. καθηγητής κοινωνικής θεωρίας Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ
– Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής ΕΚΠΑ, ιστορικός τέχνης
– Ολύνα Ξενοπούλου, ηθοποιός, ραδιοφωνική παραγωγός ΕΡΤ

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης, επιστημονικός συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως.

 

 

Λόγω των ειδικών συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, στο χώρο της εκδήλωσης θα εισέλθουν αποκλειστικά οι έχοντες ονομαστικές-αριθμημένες προσκλήσεις και θα τηρηθούν αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης κατά της Covid-19.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκδήλωση, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Φυλής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.fyli.gr.

%d bloggers like this: