Αίτημα Κουλοχέρη για μετατροπή των συμβάσεων των καθαριστριών σε πλήρους απασχόλησης

H παράταξη ”ΦΥΛΗ. ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ΄΄ ζήτησε σήμερα με έγγραφο της (αρ.πρωτ.29251) από το Δήμαρχο να προχωρήσει σε μετατροπή των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών από μερικής σε πλήρους απασχόλησης.
Η κατάσταση στα σχολεία τείνει να γίνει επικίνδυνη σχετικά με τη καθαριότητα και την υγιεινή των σχολικών μονάδων εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, καθώς ο αριθμός των καθαριστριών δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των σχολείων σε υπηρεσίες καθαριότητας που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.
Δεδομένων των συνθηκών, θεωρούμε επιβλητική
την ανάγκη για αύξηση του αριθμού των σχολικών καθαριστριών
και ΚΥΡΙΩΣ μετατροπή των συμβάσεων τους από μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης,
διότι είναι αδύνατο να καλύψουν τις ανάγκες των σχολικών μονάδων στις λίγες ώρες που εργάζονται.
Η δημοτική αρχή οφείλει να προστατεύσει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό παρέχοντας καθαρούς χώρους και διασφαλίζοντας τη δημόσια υγεία.
Τον δρόμο έδειξαν άλλωστε Δήμοι που με λιγότερα έσοδα στα ταμεία τους προχώρησαν σε ανάλογες κινήσεις με ιδίους πόρους δίνοντας λύση στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας των σχολικών συγκροτημάτων.
 Αναμένουμε από το Δήμαρχο να προβεί στην επιβεβλημένη λόγω συνθηκών κίνηση αυτή και ζητούμε να τεθεί ως θέμα στην 28η συνεδρίαση στις 26-10-2020 ώστε να λάβουμε απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων
%d bloggers like this: