Ζούμε Πεθαίνουμε Και Θαβόμαστε Μεσα Στα Σκουπίδια

Μεγάλη έκταση πήρε το θέμα του δημοτικού κοιμητηρίου που κρίνεται ακατάλληλο για να την τελευταία κατοικία των δημοτών.

 

Το 7ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για τον Καθορισμό τελών και Δικαιωμάτων Δημοτικού Κοιμητηρίου έτους 2019 ανέβασε τους τόνους στο χθεσινό (16/11) Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια μαγική εικόνα ότι όλα πάνε καλά στο δημοτικό κοιμητήριο προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι διοικούντες που έστησαν μια επικοινωνιακή φιέστα για να εκθειάσουν το υποτιθέμενο έργο του κ. Κρητικού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος προορίζεται για αντικαταστάτης του κ. Καμπόλη, ως αντιδήμαρχος Καθημερινότητας (άκουσον άκουσον!).

Βέβαια την φιέστα χάλασε ο Ν. Ζαρκαδάκης , ιδιοκτήτης Γραφείου Τελετών στη περιοχή, ο οποίος παρουσίασε την αλήθεια για το δημοτικό κοιμητήριο, αλλά και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι που αντιτάχθηκαν στο γεγονός ότι οι δημότες πληρώνουν τσουχτερά τέλη για μια τελευταία κατοικία… σκουπιδότοπο!

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θεοδόσης Δρόλιας επισήμανε ότι οι νεκροί θάβονται μέσα στα… σκουπίδια καθώς παλιότερα ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως χωματερή. «Πρέπει να δοθεί άμεσα λύση, το χρωστάμε στους προγόνους μας» τόνισε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε «Ζούμε μέσα στα σκουπίδια, πεθαίνουμε από τα σκουπίδια και θαβόμαστε μέσα στα στραγγιστικά».

Τον λόγο πήρε και ο κ. Τσιουπρής ο οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του με την κατάσταση που επικρατεί στο δημοτικό κοιμητήριο, ενώ έφερε και ως θέμα την προοπτική για οικογενειακό τάφο.

Ο κ. Καμπόλης επεσήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί χώρος για να δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο με σεβασμό προς τους ανθρώπους που οδηγούνται στη τελευταία κατοικία τους.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος του κοιμητηρίου κ. Κρητικός δήλωσε ότι όταν παρέλαβε το κοιμητήριο ήταν κρανίου τόπος(!!!!) και ότι προσπαθεί να βελτιώσει την κατάστασή του. Επίσης, έκανε λόγο ότι στο παρελθόν δρούσαν συμμορίες εντός του κοιμητηρίου όπου εμπορεύονταν μάρμαρα».

Επίσης ανέφερε: «Εγώ δεν ξέρω κανέναν που έχει ως όνειρο στη ζωή του να έχει τον δικό του τάφο».

Η θέση του κ. Κρητικού που προσπάθησε να δικαιολογήσει την κακή κατάσταση του κοιμητηρίου, εξόργισε τον κ. Ζαρκαδάκη, ο οποίος με γνώση επί του θέματος λόγω επαγγέλματος, ο οποίος σε έντονο ύφος εξέθεσε τον κ. Κρητικό με τα εξής λόγια:

«Εγώ πάω καθημερινά στο κοιμητήριο, ενώ εσείς  έρχεστε στη χάση και στη φέξη. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στον χώρο και εφόσον δεν μπορείτε να τα φτιάξετε, τότε θα ήταν δίκαιο να μην πληρώνει ο δημότης».

«Τόσο από τη νυν διοίκηση, όσο και από τη προηγούμενη δεν ασχολήθηκε κανένας και ποτέ με τα προβλήματα στο κοιμητήριο» ολοκλήρωσε ο κ. Ζαρκαδάκης.