Ηχηρό μήνυμα Α. Κουλοχέρη προς τη διοίκηση Χ. Παππού από το Ζεφύρι

Εντύπωση προκάλεσε σε όλο τον κόσμο που έδωσε το παρόν στην κοπή πίτας του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης, το γεγονός ότι οι δημοτικοί άρχοντες ανερυθρίαστα ευχαριστούσαν τον δωρητή για ένα έργο που θα έπρεπε να είχε ενδιαφερθεί η δημοτική αρχή.

Παρά τις αντιπαραθέσεις και τα όσα ακούστηκαν σχετικά με την αναμόρφωση του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης τοποθετήθηκε δίνοντας τη σωστή βάση των γεγονότων.

Έπειτα από πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Φυλής, κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη, προσκάλεσε τον δωρητή, παρουσία του πατέρα Άγγελου, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση του Ιερού Ναού. Εκεί, παρατηρήθηκε ότι οι πιστοί εκκλησιάζονται σε ένα γιαπί, με τον δωρητή να ευαισθητοποιείται και να ανακοινώνει ότι θα ολοκληρώσει το εσωτερικό του ναού.

Ενώ οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο στο εσωτερικό του ναού, με προτροπή πάλι του υποψήφιου Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κουλοχέρη αποφασίστηκε από τον δωρητή να πραγματοποιηθεί η αναμόρφωση και της εξωτερικής όψης, παραδίδοντας έναν ολοκληρωμένο Ναό.

Μια ενέργεια που θα συμβάλλει στην παράδοση ενός περικαλλούς Ναού για την πόλη του Ζεφυρίου, ανάλογου του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στα Άνω Λιόσια που έχει παραδώσει η τεχνική του εταιρεία.

Να τονίσουμε εδώ ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του ο κ. Χρ. Παππούς είχε συμπεριλάβει την αναμόρφωση του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης χωρίς να έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια στη διάρκεια της θητείας του

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης άφησε πίσω του τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και τις μικροπολιτικές προσπάθειες για το ποιος θα ευχαριστήσει πρώτος τον δωρητή. Πιστεύοντας ότι ο κόσμος θα έπρεπε να ευχαριστεί τους νυν Αντιδημάρχους και όχι οι Αντιδήμαρχοι να ευχαριστούν τον δωρητή για έργο που θα έπρεπε να είχε τελέσει η διοίκηση που συμμετέχουν.

Σχετικά με αυτό ο κ. Κουλοχέρης επεσήμανε: «Εγώ ούτε πολιτικός είμαι, ούτε έχω ένα λεπτό διοίκησης, οπότε δε γνωρίζω αν πραγματικά μπορούν οι διοικήσεις να ασχοληθούν με την κατασκευή των εκκλησιών της περιοχής. Αυτό που ξέρω βέβαια είναι ότι κάθε φορά στα προεκλογικά τους προγράμματα περιέχουν τον Ι. Ν. Παναγίας Γρηγορούσης, τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου κ.ο.κ. Εγώ βλέπω μια δημοτική αρχή που μοιράζει υποσχέσεις και στέγες, χωρίς να κάνει τίποτα για να βάλει ένα λιθαράκι για το Σπίτι Του Θεού».

Να τονίσουμε εδώ ότι στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του ο κ. Χρ. Παππούς είχε συμπεριλάβει την αναμόρφωση του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης χωρίς να έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια στη διάρκεια της θητείας του.

Επισυνάπτουμε σχετικό έγγραφο με τον Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσης στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του κ. Χρήστου Παππού

Επιδεικνύοντας πολιτικό πολιτισμό και αφήνοντας στην άκρη κάθε ίχνος μισαλλοδοξίας αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας του στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου, κ. Γιάννη Μαυροειδάκο, μεταφέροντας του ένα πολιτικό μήνυμα.

«Καιρός να αλλάξουμε νοοτροπίες. Εγώ θέλω να αφιερώσω το κομμάτι μου συμβολικά στον Γιάννη Μαυροειδάκο, ένα παιδί που αγωνίζεται για εσάς και θα του πω ότι είναι ώρα να αλλάξουμε νοοτροπίες. Όταν είμαστε σε μια θέση διοίκησης νομίζω πρέπει να πράττουμε το καλύτερο για τον πολίτη».

Η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια του πολιτικού ήθους που έχει επιδείξει ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης στην ομιλία του στη Ζωφριά. Εκεί ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες, να αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης. Αυτός εξάλλου είναι ο λόγος που δε πρόκειται να συνεργαστεί με τον Παππού διότι είναι ενάντια στον τρόπο διοίκησής του.

Το σαφές μήνυμα του Κουλοχερη στο Ζεφύρι για αλλαγή νοοτροπίας είναι ότι οι διοικούντες πρέπει να παράγουν έργο και όχι να στηρίζονται στους δωρητές και στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ίσως είναι μοναδικό φαινόμενο οι διοικούντες του Δήμου μας να “σκοτώνονται” ποιος θα πρωτοευχαριστήσει άλλους για αυτά που έπρεπε να πράξουν εκείνοι.