Η Οδύσσεια των κατοίκων του ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

 

Οι εργατικές κατοικίες στην περιοχή του Γεννηματά αποτελούν μια χαρακτηριστική ιστορία της αδιαφορίας και της αδράνειας της διοίκησης Παππού.

Μια ιστορία που ξεκινά πριν από ολόκληρα είκοσι και πλέον χρόνια, όταν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας δόθηκαν σπίτια σε δικαιούχους στους οικισμούς “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Ι & ΙΙ”.

 

Σήμερα, οι κάτοικοι των εν λόγω σπιτιών ζουν σε ένα καθεστώς ομηρίας καθώς δεν έχουν καταφέρει να αποκτήσουν τους τίτλους ιδιοκτησίας των σπιτιών τους, παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις προς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή για να ασκήσει πιέσεις προς την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αδράνειας, το θέμα επανέφερε στην επιφάνεια ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Κουλοχέρης, όταν το καλοκαίρι αφουγκραζόμενος την ανάγκη αυτών των κατοίκων συναντήθηκε με τον τότε αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, ώστε να μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων και να ενημερωθεί που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση ετών.

Κατά τη συνάντηση έγινε γνωστό ότι για την καθυστέρηση για τα οριστικά παραχωρητήρια στους οικισμούς “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ι & ΙΙ” ευθύνεται αποκλειστικά ο Δήμος Φυλής καθώς εγκαταστάθηκαν στον δικαιούμενο αριθμό κατοικιών του οικισμού, πέραν των προβλεπόμενων, και μη δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ.

Μάλιστα, από τον εποικοδομητικό διάλογο με έκπληξη διαπίστωσε ότι ενώ είχε προταθεί στη δημοτική Αρχή να καταθέσει ΑΙΤΗΜΑ για την επίλυση του ζητήματος, αυτό δεν έγινε ποτέ!

Εν τέλει, ο Κουλοχέρης κατάφερε τότε να αποσπάσει από τον Γενικό Γραμματέα την υπόσχεση ότι θα προχωρήσουν σε προγραμματική σύμβαση, νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση, τον παρότρυνε να καταθέσει αίτημα και έλαβε την διαβεβαίωση ότι το θέμα θα κλείσει οριστικά προς όφελος αυτών των συμπολιτών μας.

Δυστυχώς όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία κίνηση από τη διοίκηση Παππού για την επίλυση του θέματος που σχεδόν είχε τελειώσει μετά την παρέμβαση Κουλοχέρη.

 

 

Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ας ελπίσουμε ότι ηγγικεν η ώρα της λύσης

%d bloggers like this: