Η Περιφέρεια στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις. Ο Παππούς;

Ανάσα ζωής σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, των οποίων οι δραστηριότητες επλήγησαν από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής, διαθέτοντας για τη στήριξη τους 200 εκατ. ευρώ μέσω ειδικού Προγράμματος του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020).

 

Στο Δήμο Φυλής με τα 37 εκατομμύρια έσοδα από τη χωματερή ο Παππούς δε διάθεσε ούτε ένα ευρώ ώστε να ενισχύσει τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης μας. Αρκείται μόνο στις παροχές που του δίνουν από τη κυβέρνηση και τη Περιφέρεια.

Στην έναρξη της πανδημίας, στις 16/3,  ο Κουλοχέρης είχε προτείνει στον Παππού να προχωρήσει σε λήψη μέτρων σχετικά με την ανακούφιση του εμπορικού κόσμου και των πληττόμενων συμπολιτών μας.

 

Οι προτάσεις της παράταξης ΄΄ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ΄΄  ήταν οι εξής:
  • έκτακτη οικονομική ενίσχυση με συμβολικό ποσό (1000€) προς τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους, λόγω του κορωνοϊού δημιουργώντας οικονομική ασφυξία στη τοπική οικονομία.
  • απαλλαγή από την καταβολή τροφείων των οικογενειών, των οποίων τα βρέφη και τα νήπια φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Φυλής.

 

Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δε έγινε καθώς η διοίκηση Παππού  νοιάζεται μόνο για τη παραμονή της χωματερης και την διεκδίκηση παραπάνω χρήματων.

 

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη δράση, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά στη συγκεκριμένη επιχειρηματική ομάδα που αποτελεί και την “ραχοκοκαλιά της οικονομίας δήλωσε  :
Ξεκίνησε στις 23/10 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα της Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid19, με τη διάθεση συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ.
Από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα του ειδικού Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) για την υποβολή των προτάσεων (αιτήσεων) στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000€ – 50.000€ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, που θα γίνεται ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ependyseis.gr/mis, έχει ως καταληκτική ημερομηνία τις 20/11/2020 και ώρα 15:00.
Σ’ αυτή την πολύ δύσκολη υγειονομική συγκυρία για τη χώρα στηρίζουμε έμπρακτα τις μικρές επιχειρήσεις με 200 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια Αττικής είναι δίπλα τους!
%d bloggers like this: