«Θέλουμε τους Συλλόγους αυτόνομους και ανεξάρτητους από κάθε Δημοτική Αρχή»

 

Στο πλαίσιο των συναντήσεων της δημοτικής παράταξης «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» με τους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους της περιοχής, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, στα γραφεία του Συλλόγου Κρητών «Η Μεγαλόνησος».

Σε ένα ζεστό περιβάλλον με την γνωστή φιλοξενία των Κρητών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής, Αλέξανδρος Κουλοχέρης, συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης του είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη του συλλόγου. Δήλωσε ότι παρότι δεν κατάγεται από την Κρήτη, αισθάνεται σαν το σπίτι του στο σύλλογο, λόγω των ιδιαιτέρων καλών σχέσεων που έχει με τα μέλη του συλλόγου.

 

Από την μεριά του συλλόγου, το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λινοξυλάκης,διότι ο πρόεδρος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων,ανέφερε ότι ο σύλλογος έχει ανοδική πορεία κάτι που αναγνωρίζεται τόσο από τα μέλη αλλά και από το σύνολο των δημοτών. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια εστία πολιτισμού για όλους τους Κρήτες, όχι μόνο της Φυλής αλλά και ολόκληρου του λεκανοπεδίου. Συμπλήρωσε δε «Εμείς έτυχε, απλά να είμαστε διαχειριστές του συλλόγου, η δύναμη του συλλόγου είναι τα μέλη του. Εάν δεν έχουμε δίπλα μας όλους τους Κρήτες της Φυλής δεν έχουμε δύναμη.»

 

 

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» τόνισε την πάγια θέση του για τους συλλόγους τονίζοντας τα εξής:

«Ο σύλλογος είναι πρώτα και πάνω από όλους, ο καθένας πρέπει να αφήσει εκτός συλλόγου τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να ενεργεί μόνο για το συλλογικό καλό. Σκοπός του κάθε συλλόγου δεν είναι μόνο η διασκέδαση, αλλά να προάγει τον Πολιτισμό και την Ιστορία του τόπου. Πρέπει οι νέοι μας να μάθουν την ιστορία μας.Εμείς, θέλουμε τους συλλόγους να μην έχουν εξάρτηση από την εκάστοτε δημοτική αρχή, να είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι.

Η πρόταση του πρώην Δημάρχου Άνω Λιοσίων, κ. Νίκου Παπαδήμα, κάθε σύλλογος να έχει τη στέγη του με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Βρισκόμαστε όμως  στο 2019 και ο Δήμος των εκατομμυρίων δεν έχει υλοποιήσει καμία στέγη πολιτισμού, πέρα των δυο που είχαν κατασκευαστεί επί δημαρχίας Παπαδήμα.

Εμείς δεν θα υλοποιήσουμε άμεσα μόνο τις στέγες όλων των συλλόγων αλλά θα δημιουργήσουμε κέντρο πολιτισμού για όλους τους δημότες και τους συλλόγους. Eκεί θα διεξάγονται ομιλίες, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, όπου θα λειτουργεί και λαογραφικό Μουσείο. Η εξαίρετη εκδήλωση που κάνατε για τη Μάχη του Αρκαδίου θα μπορούσε να εμπλουτιστεί και να παρουσιαστεί εκεί, προσελκύοντας ακόμη και άτομα εκτός της πόλης μας».

Ο αντιπρόεδρος έκλεισε την γόνιμη ανταλλαγή σκέψεων λέγοντας: «Θεωρώ τον Αλέξανδρο φίλο μου. Έχει καταλάβει τη λογική που διέπει τον σύλλογο, δεν αναλώνεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού και πολιτικής φλυαρίας».

Στην συνάντηση παραβρεθήκαν εκ μέρους του Συλλόγου Κρητών ο Αντιπρόεδρος κ. Διονύσης Λινοξυλάκης, η ταμίας κα Έφη Καλογεράκη,ο έφορος κ. Αντώνης Λυχνάκης και ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Μανώλης Μανωλούδης.

Από τη δημοτική παράταξη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»παραβρέθηκαν ο επικεφαλής Αλέξανδρος Κουλοχέρης,ο Μανώλης Δασκαλάκης, ο Σπύρος Κανακάκης ο Κωνσταντίνος Μπίμπιζας,  ο Κωνσταντίνος Σκαμαντζούρας, Γιάννης Παππούςκαι ο Γιάννης Πευκιανάκης.