ΚΑΙ Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων όλης της Αθήνας (ΜΕΑ) στη Φυλή για 30 χρόνια!

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ανακοινωθεί ότι θα γίνουν 2 μονάδες επεξεργασίας  απορριμμάτων στην Αττική. Από την πρώτη στιγμή μιλούσαν για τη μια στο Σχιστό  που αφορά στην Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων αλλά κρατούσαν ” μυστικό” τον χώρο για τη μονάδα που θα αφορούσε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Όλοι γνωρίζαμε ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ θα γίνει στη ΦΥΛΗ κατά τη συνηθισμένη τακτική Κυβέρνησης, Περιφέρειας και με την ανοχή  και ψήφο των ΠΑΠΠΟΥ- ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ

Χτες, μέσα στο χαμό για το 2ο lockdown αποφασίστηκε: Δύο νέα έργα Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής ως έργα Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συνολικού προϋπολογισμού 640 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Συγκεκριμένα, τα έργα που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

1.«Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων» μέσω ΣΔΙΤ, στην περιοχή του Σχιστού.

ΚΑΙ 

«Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) για τις ανάγκες του Κεντρικού Τομέα Αθηνών» μέσω ΣΔΙΤ, στην περιοχή της Φυλής.

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο έως 30 ετών, εκ των οποίων 3 έτη εκτιμάται ότι αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και 27 την περίοδο λειτουργίας.

 

 

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν : Η αναγκαιότητα υλοποίησης των έργων προκύπτει από την εφαρμογή των γενικών και ειδικών κανόνων που πρέπει να τηρούνται στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων, όπως έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην εθνική νομοθεσία και αφορούν στη μείωση της προς ταφή ποσότητας απορριμμάτων, στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω της επεξεργασίας των βιοαποβλήτων και στη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων (υλικών ή/και ενέργειας), η αξιοποίηση των οποίων δύναται να επιφέρει οικονομικά οφέλη και να συμβάλλει γενικότερα στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων.

 

Μας τρομοκρατεί η έκφραση για παραγωγή ενέργειας γιατί αυτό σημαίνει ΚΑΥΣΗ!!!

 

 

Επίσης δεν αναφέρεται πουθενά σε ποιο σημείο της Φυλής θα γίνει η Μονάδα. Λόγω της έκτασης που καταλαμβάνει αυτό είναι αδύνατο να συμβεί στο χώρο της χωματερής.

Τι σημαίνει αυτό κ.κ. Παππού – Μπουραΐμη ότι θα κάνετε ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΧΩΜΑΤΕΡΗ;

 

Θα καταστρέψετε τελείως τον Δήμο Φυλής;

 

Απαιτούμε την άμεση τοποθέτηση σας απέναντι στο σοβαρό αυτό  θέμα και την ενημέρωση του κόσμου σε ποιο χώρο θα γίνει η Μονάδα

 

Διϋπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ): Ενέκρινε σήμερα δύο έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, προϋπολογισμού 640 εκατ. ευρώ

 

 

%d bloggers like this: