Καταγγελία στο Δήμο Φυλής για φωτογραφικό διαγωνισμό ακόμα και για σχολείο αξίας 3.596.000,00 €

Καταγγελία Έκαναν οι μηχανικοί γιατί ο διαγωνισμός που δημοσίευσε ο Δήμος Φυλής για το 8ο δημοτικό σχολείο περιέχει όρους που είναι ….φωτογραφικοί.
Έχουν δηλαδή διατυπωθεί με τέτοιο τρόπο,  ώστε να ”φωτογραφίζουν” συγκεκριμένο ΕΡΓΟΛΑΒΟ

Την χαρακτηρίζουν μάλιστα ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ!!

 

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

”Έντονες και πολύ αρνητικές αντιδράσεις προκάλεσε σε όλο τον Εργοληπτικό Κλάδο η δημοσιευθείσα διακήρυξη για το διαγωνισμό

για την ”Ανέγερση του 8ου εξατάξιου δημοτικού σχολείου Άνω Λιοσίων” ,

οι όροι της οποίας είναι άκρως φωτογραφικοί, μειώνουν τον ανταγωνισμό και καταστρατηγούν τις διατάξεις της νομοθεσίας των δημοσίων συμβάσεων .”

 

Ζητά δε ο Δήμος Φυλής  … επί ποινή αποκλεισμού η συμμετοχή των υποψηφίων σε επίτόπια επίσκεψη στο χώρο του έργου να γίνει σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

 

Η επιστολή κλείνει, ζητώντας την ματαίωση του διαγωνισμού την προγραμματισμένη ημερομηνία και την απαλοιφή των απαράδεκτων επιπλέον όρων για ένα απλό οικοδομικό έργο, δεδομένου ότι παρόμοιες καταστάσεις θεωρούνται φωτογραφικές και εμποδίζουν αθέμιτα και αδικαιολόγητα τη δημιουργία συνθηκών ελεύθερου και υγιούς ανταγωνισμού.

 

 

 

Ανάλογη επιστολή έστειλαν οι μηχανικοί και στα Υπουργεία  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εσωτερικών να διαβιβάζει την καταγγελία και να αναμένει από το Δήμο τις ανάλογες ενέργειες.

  ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΥΛΗΣ;

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ  ΣΧΙΖΑΣ ;

 

Το party καλά κρατεί στο Δήμο Φυλής.

 

Δεν έχουν ιερό και όσιο …

Ακόμα και την αναγκαιότητα που έχουμε για σχολεία

την μετατρέπουν σε… φωτογραφικό διαγωνισμό  για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Το τραγικό είναι ότι τις δημοπρατήσεις από όπου και να προέρχονται τα χρήματα  τις κάνει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φυλής με πολιτικό προϊστάμενο τον ΣΧΙΖΑ!

 

 

 

%d bloggers like this: