Καταγγελία Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής διανέμει καλλυντικό ως… αντισηπτικό.

Καταγγελία Ρ. Δούρου: Η Περιφέρεια Αττικής διανέμει καλλυντικό ως… αντισηπτικό.

Σας θυμίζει κάτι;

Με ευκαιρία αυτοπροβολής μοιάζει να αντιμετωπίζει την τρέχουσα υγειονομική κρίση ο περιφερειάρχης Αττικής,

Γ. Πατούλης.

Σας θυμίζει κάποιον;

 

Η περιφερειακή αρχή κυκλοφορεί με το λογότυπό της ως «αντισηπτικό-απολυμαντικό»

ένα… καλλυντικό προϊόν που δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις για απολυμαντική δράση χωρίς να ακολουθεί τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ),

όπως καταγγέλλει η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου «Δύναμη Ζωής», επικαλούμενη έγγραφα του Οργανισμού με τα οποία έχει ζητηθεί από τον προμηθευτή να διαγράψει τις ενδείξεις «αντισηπτικής δράσης» για να κυκλοφορεί νόμιμα το προϊόν.

Ειδικότερα, η παράταξη με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου αναφέρει, επικαλούμενη τη σχετική αλληλογραφία, ότι το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα – Απολυμαντική και Αντισηπτική δράση», ενώ παράλληλα «η αρμόδια διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη περιφερειακή παράταξη, «ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά στην εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνόσημο, πάνω στο εν λόγω προϊόν γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου!».

Σας θυμίζει κάτι;

Η «Δύναμη Ζωής» καλεί την Διοίκηση της Περιφέρειας να σταματήσει εν μέσω πανδημίας

«να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής, σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και να αναλάβει τις ευθύνες της – είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού».

Σε δήλωσή της η Ρένα Δούρου, δήλωσε σχετικά:

«Η Δύναμη Ζωής, σε αντίθεση με ο,τι έκανε στη θέση της αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ασκεί αντιπολίτευση βάζοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών. Τα παιχνίδια της σημερινής Διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού. Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για “ετικέτες” αυτοπροβολής!».

πηγη : https://www.efsyn.gr

%d bloggers like this: