Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής για τις αυθαίρετες μετακινήσεις εκπαιδευτικών

«Δεν αποδεχόμαστε λύσεις που θεωρούν δεδομένη την πολιτική της αδιοριστίας και των κενών και μοιραία οδηγούν σε υποχρεωτικές υπερωρίες»

Οι ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής (Ελευσίνας και Άνω Λιοσίων) προχώρησαν στις 23-2-22 σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής για τα ζητήματα των αυθαίρετων μετακινήσεων συναδέλφων από σχολική μονάδα σε άλλη για να καλυφθούν κενά που δυστυχώς παραμένουν αν και βρισκόμαστε ήδη στο 2ο τετράμηνο.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΕΛΜΕ αναφέρουν:

Η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση στην Ελευσίνα αποτελεί έμπρακτο δείγμα της αντίθεσης των συναδέλφων σε αποφάσεις που πλήττουν την οργανικότητα και τη δυνατότητα συμπλήρωσης του ωραρίου με μαθήματα πρώτης ανάθεσης καθώς και το πλήρως κατοχυρωμένο δικαίωμα των συλλόγων διδασκόντων να ορίζουν τις αναθέσεις. Ουσιαστική κάλυψη των κενών μπορεί να υπάρξει μόνο με προσλήψεις από το ΥΠΑΙΘ και με μόνιμους διορισμούς και όχι με μετακινήσεις που καλύπτουν ένα κενό δημιουργώντας άλλο, και μάλιστα με αδιαφανή κριτήρια.

Δεν αποδεχόμαστε «λύσεις» που θεωρούν δεδομένη την πολιτική της αδιοριστίας και των κενών και μοιραία οδηγούν σε υποχρεωτικές υπερωρίες, κατηγοριοποίηση των μαθημάτων σε σημαντικά και σε λιγότερο απαραίτητα, μοίρασμα ενός κενού σε διαφορετικά σχολεία εις βάρος των συναδέλφων που μετακινούνται και αμφισβήτηση όλου του πλαισίου των υπηρεσιακών μεταβολών. Η συνάντηση με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απουσίας του ΔΔΕ.

Όμως τα δύο ΔΣ είχαν εγκαίρως ενημερώσει και καταθέσει με ανακοινώσεις τους τις θέσεις των σωματείων για τα ζητήματα καθώς και τα αιτήματα που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: όχι άλλες μετακινήσεις – παρατάσεις μετακινήσεων που αμφισβητούν εργασιακές κατακτήσεις, ανάκληση των αντίστοιχων αποφάσεων, άμεση κάλυψη όλων των κενών. Με δεδομένο ότι η κινητοποίηση είχε αναγγελθεί και κοινοποιηθεί και ο ΔΔΕ είχε γνώση τόσο της κινητοποίησης όσο και των θέσεων των ΕΛΜΕ, τα σωματεία και όλοι οι συνάδελφοι αναμένουμε την απάντηση της Διεύθυνσης και του ΠΥΣΔΕ και κυρίως τη θετική τους δέσμευση στα αιτήματά μας, που είναι αιτήματα όλου του κλάδου όπως φαίνεται και από την πρόσφατη καταγγελία της ΟΛΜΕ σχετικά με τις μεθοδεύσεις του ΠΥΣΔΕ και του ΔΔΕ στη Δυτική Αττική. Στην κινητοποίηση αλλά και στην πορεία στην γύρω περιοχή που καλύφθηκαν και από δημοσιογραφικά μέσα κυριάρχησαν τα συνθήματα: • Αυτό είναι σωστό: να παραιτηθεί το ΠΥΣΔΕ το δοτό

• Δεν είναι οι εκπαιδευτικοί πιόνια σε σκακιέρα. Για το σχολειό, για τα παιδιά παλεύουν κάθε μέρα.

• Όχι στις αυθαίρετες μετακινήσεις. Όχι τα ρουσφέτια – Μαζικές προσλήψεις

• Οι τοποθετήσεις δε μπαίνουν σε παζάρι. Τα δικαιώματά μας κανείς δε θα μας πάρει.

• Τέρμα πια στην κοροϊδία. Καλύψτε τα κενά σε όλα τα σχολεία

 

Πηγή:www.alfavita.gr

%d bloggers like this: