Μάθαμε lockdown, take away τώρα θα μάθουμε και το … click away

Παραγγελία στο κατάστημα και ραντεβού για την παραλαβή με στόχο τη μικρότερη δυνατή επαφή

 

Με στόχο το άνοιγμα της οικονομίας, σταδιακά, και χωρίς συνωστισμό στα καταστήματα, η κυβέρνηση έχει ήδη σχεδιάσει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες και συμβουλές των επιδημιολόγων

«Με μεγάλη προσοχή θα ανοίξουμε την οικονομία» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας έχει λάβει μέτρα, αλλά όταν ουσιαστικά το 30% στη Θεσσαλονίκη έχει νοσήσει και οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, την ίδια ώρα υπάρχουν άνθρωποι «που κάνουν κορωνοπάρτι… Όσες εντατικές και να φτιάξουμε δεν προχωράμε… Ο ιός δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο δεν κάνει διακρίσεις… πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια, θα κάνουμε πάρτι μετά» επισήμανε ο ίδιος.

Μέθοδος click away για τις αγορές

Ένα από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα είναι

τα ψώνια με τον τρόπο του click away,

δηλαδή, θα γίνεται παραγγελία από τον καταναλωτή στο κατάστημα, η παραγγελία θα ετοιμάζεται, ο πολίτης θα κλείνει ραντεβού με τον καταστηματάρχη και στη συνέχεια θα πηγαίνει στο κατάστημα για να παραλάβει την παραγγελία.

Με αυτό τον τρόπο θα μειώνεται στο ελάχιστο η ανθρωπινή επαφή ενώ θα μειωθεί σε μεγάλο βαθμό και ο συνωστισμός μέσα στα καταστήματα.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι τομείς της οικονομίας που έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν εστίες διασποράς του ιού δε θα ανοίξουν, ή θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο. Μεταξύ άλλων είπε πως εφόσον όλα πάνε καλά, το εμβόλιο θα φτάσει στη χώρα μας στα μέσα Δεκεμβρίου, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το άνοιγμα της οικονομίας.

 

%d bloggers like this: