Μαρία Πλαβούκου: Είμαστε δίπλα σε όσους πραγματικά πρεσβεύουν  για το καλό του τόπου μας.

Το Κέντρο Αθλητισμού,Πολιτισμού και Τεχνών "CSCA΄΄,ιδρύθηκε το 2014 από άτομα που αγαπούν και υπηρετούν συνειδητά το τρίπτυχο πολιτισμός-αθλητισμός-τέχνες

Μαρία Πλαβούκου:Επιστήμονας του Αθλητισμού & του Πολιτισμού, άνθρωπος με βαθειά γνώση και εμπειρία στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα του Τόπου μας τα τελευταία 30 χρόνια.

 

 

 

 

Εργάστηκε ως γυμνάστρια από το 1988, στα τμήματα Μαζικού αθλητισμού του τότε Δήμου Άνω Λιοσίων:Γυμναστική στην τρίτη ηλικία, & Αεροβίωση, Ενόργανη & Ρυθμική γυμναστική για παιδιά κάθε ηλικίας,στο πρόγραμμα Παιδί & Θάλασσα στο τμήμα Μοντέρνου χορού,αλλά και ως Χοροδιδάσκαλος για πάρα πολλά χρόνια στους τοπικούς Πολιτιστικούς  συλλόγους της περιοχής μας, και των γειτονικών Δήμων Φυλής & Ζεφυρίου.

Το Κέντρο Αθλητισμού,Πολιτισμού και Τεχνών “CSCA΄΄,ιδρύθηκε το 2014 από άτομα που αγαπούν και υπηρετούν συνειδητά το τρίπτυχο πολιτισμός-αθλητισμός-τέχνες με σκοπό:

α) την ανάπτυξη,προώθηση, διάδοση πρωτότυπων αθλητικών & κλασσικών, εκπαιδευτικών,μορφωτικών πολιτιστικών,καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, σωματικής  άσκησης  και αγωγής, την συστηματική έρευνα, μελέτη και εφαρμογή τους με βάση τις σύγχρονες εκπαιδευτικές σωματικές, πνευματικές, αθλητικές τάσεις,τις τεχνικές,εξελίξεις και ανάγκες.

β) την προώθηση και διάδοση αγωνισμάτων και δράσεων που προάγουν την άσκηση και την ευγενή άμιλλα και τον  σχεδιασμό,εκπόνηση κατάρτιση υλοποίηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με έμφαση :

  • Στην εξάσκηση σώματος και πνεύματος, στην υγιεινή διαβίωση και την υγεία διαμέσου της σωματικής άσκησης και στην διάδοση της υγιεινής διατροφής, στην μαζική δημιουργική απασχόληση,αναψυχή και άθληση στην προσχολική ηλικία, στην φυσική δραστηριότητα και άθληση για άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ανάπτυξη του ανθρωπιστικού χαρακτήρα μέσα από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό,στην πολιτιστική ευαισθητοποίηση μέσα από την ανάδειξη του πολιτιστικού περιβάλλοντος, ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την ανάδειξη και την προστασία της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής,ιστορικής κληρονομιάς, στην διοργάνωση συνέδριων φεστιβάλ, στην ψηφιοποίηση πολιτιστικού περιεχομένου,στην εκπόνηση μελετών,ιστορικών, επιστημονικών, παιδικών & λαογραφικών βιβλίων.

Πρωτοπόροι στον δήμο μας,αναπτύσσουμε με ιδιαίτερη επιτυχία την ΄΄Δημιουργική απασχόληση στην προσχολική ηλικία ΄΄ και απευθυνόμαστε με μεγάλη επιτυχία σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω.

Η Μουσικοκινητική αγωγή προσφέρει στα παιδιά τεράστια οφέλη:

αποτελεί καλλιτεχνική δραστηριότητα  που βοηθά τα παιδιά να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο και να γίνουν ευφυέστερα!

Σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες τα βοηθά να αναπτύξουν την φαντασία τους,τα αντανακλαστικά τους,την ομαδικότητα τους.Γνωρίζουν το σώμα τους και αυτοσχεδιάζουν.

 

 

Στο κέντρο μας λειτουργούν τμήματα:

Μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά 2 ετών και άνω,

Χορού και ψυχικής έκφρασης,

Παραδοσιακού & Θεατρικού παιχνιδιού,

Ομάδα Λαογραφίας,

Ομάδα Υγιεινής διατροφής

 

 

Προωθούμε την ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών μας και των  γειτονικών σωματείων –συλλόγων γι αυτό και οργανώνουμε:φεστιβάλ,παραστάσεις,εκδηλώσεις κοινωνικής προσφοράς και χορηγίας.
Τα μέλη μας κάθε χρόνο ανανεώνονται και έχουμε φτάσει περίπου στα 290 άτομα.
Μετά από πολλές ταλαιπωρίες ,μετακινήσεις και ενοικιάσεις χώρων, έχουμε καταλήξει στην ΄΄δικιά μας γωνιά΄΄, στον  ενοικιαζόμενο  χώρο του ΄΄Κέντρου Αθλητισμού Πολιτισμού & Τεχνών CSCA΄΄.

Μαρία Πλαβούκου:

Είμαστε δίπλα σε όσους πραγματικά πρεσβεύουν  για το καλό του τόπου μας.

Γιατί ο  Αθλητισμός ,οι Τέχνες και ο Πολιτισμός  μας Ενώνει

 

 

 

ΜΑΡΙΑ Κ.ΠΛΑΒΟΥΚΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,MSC

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΙΔΑΚΤΩΡ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΄΄ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΩΝ ΦΥΛΗΣ CSCA΄΄

Email:mariaplavoukou@hotmail.com

 

%d bloggers like this: