Μετά το 2025 θα δουν…το θέμα της χωματερής στη Φυλή

Συνέντευξη τύπου  έδωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με  τον πρόεδρο της Metron Analysis Στρ. Φαναρά για να παρουσιάσουν έρευνα που έγινε για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Ο Γ. Πατούλης επικαλέστηκε τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης από τη Metron Analysis, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρειας Αττικής σε δείγμα 1.400 φυσικών προσώπων και δείχνει ότι ενώ το 81% των αποκρινόμενων πιστεύει πως η ανακύκλωση δεν γίνεται με σωστό τρόπο, η συντριπτική πλειονότητα γνωρίζει μόνον τη λειτουργία του μπλε κάδου, αλλά δεν γνωρίζει τι μπαίνει ούτε στον πράσινο κάδο ούτε στον καφέ κάδο.

 

  • Χαρακτήρισε ως «βραδυφλεγή βόμβα» τη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι οι περισσότεροι κατανοούν το πρόβλημα μόνο όταν δεν μαζεύονται τα σκουπίδια από τους κάδους, όταν συσσωρεύονται.
  • Παραδέχτηκε ότι στην Αττική δεν έχει γίνει τίποτα τα τελευταία 20 χρόνια και ότι

«Με ορίζοντα το 2025, θέλουμε να πάψουμε να θάβουμε σκουπίδια χωρίς επεξεργασία στη Φυλή».

Δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ για κλείσιμο της Φυλής

Δεν είπε ΤΙΠΟΤΑ για νέους χώρους

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου που θα γίνουν τα 3 Πάρκα κυκλικής οικονομίας  εντέχνως απάντησε

ότι «στο Γραμματικό δεν θα πέσει ούτε ένα κιλό σύμμεικτων απορριμμάτων, εάν δεν φτιαχτεί ένα πράσινο εργοστάσιο».

Ότι «Προετοιμάζεται το Πάρκο στο Σχιστό»

 Και ότι  …. «ετοιμάζεται και το Πάρκο για τον Κεντρικό Τομέα»

χωρίς φυσικά να αναφέρει ότι αυτό θα γίνει στη Φυλή.

 

 

Δίνοντας, πάντως, βαρύτητα στην ανακύκλωση, ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην εξασφαλισμένη χρηματοδότηση των 98,29 εκατ. ευρώ για τον εξοπλισμό ανακύκλωσης, που θα κατευθυνθεί στους 50 από τους 66 δήμους της Αττικής, αλλά ο ίδιος δεν απάντησε για το ποιος θα συλλέγει το ανακυκλώσιμο υλικό, ούτε ποιος θα το διαχειρίζεται, ούτε που θα κατευθύνεται, μιας και ακόμη δεν υπάρχουν οι αναγκαίες δημόσιες υποδομές. 

 

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη

 

%d bloggers like this: