Με self test για τον κορονοϊό η είσοδος στα σχολεία – Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, δεν είναι ακόμη γνωστό. Αλλά σίγουρα θα ανοίξουν με  self test για τον κορονοϊό, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Με τη φράση «η πρόβλεψη για υποχρεωτική υποβολή μαθητών και σπουδαστών σε self test, ως προϋπόθεση για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία», το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν με τον όρο ότι τα παιδιά θα έχουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό.

Αν τα self test για τον κορονοϊό φτάσουν εγκαίρως στη χώρα μας, δεν αποκλείεται τα σχολεία να ανοίξουν ακόμη και στις 8 ή 9 Απριλίου. Αλλιώς, η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 12η Απριλίου. Όλα θα κριθούν μέσα στην εβδομάδα.

Το βράδυ της Δευτέρας (29.03.2021), το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε στη Βουλή νομοθετικές ρυθμίσεις που μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν «επείγουσες ανάγκες». Κι αυτές οι ρυθμίσεις (όπως κι εκείνες για τα δικαστήρια και τους πλειστηριασμούς) εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, αντιμετωπίζονται ανάγκες που έχουν προκύψει κυρίως εξαιτίας του κορονοϊού και έχουν στόχο τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την επίλυση προβλημάτων. Μεταξύ αυτών, η «πρόβλεψη για υποχρεωτική υποβολή μαθητών και σπουδαστών σε self test, ως προϋπόθεση για συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία». Δηλαδή, όταν ανοίξουν τα σχολεία, οι μαθητές θα μπαίνουν στην τάξη μόνο με αρνητικό self test, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν κάθε Δευτέρα.

%d bloggers like this: