Ο Παππούς Μοιράζει Παραμονή Δεκαπενταύγουστου 350 Χιλιάρικα Σε Προμηθευτές Της Αρεσκείας Του…για αίθουσες προκάτ ! ! !

Όλα τριγύρω αλλάζουν και ο Παππούς παραμένει αμετανόητα ίδιος.

Εν μέσω υγειονομικής κρίσης, εν μέσω εθνικών θεμάτων

  και εν τέλει εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης

αποφάσισε να περάσει στις 13/8

350 χιλιάρικα

χωρίς την διαδικασία της δημοσίευσης

για αγορά προκάτ αιθουσών για τα παιδιά μας.

Έχει γεμίσει ο Δήμος με προκάτ αίθουσες

 Σήμερα, όπως πληροφορηθήκαμε, πέρασε έκτακτο θέμα στην Οικονομική να προμηθευτούν προκάτ για να στεγάσουν τα 4 χρόνα παιδιά μας που θα πάνε νηπιαγωγείο.

 

Από το 2018 είναι υποχρεωτική η δίχρονη σχολική εκπαίδευση, ΟΜΩΣ

ο Δήμος Φυλής είχε ζητήσει να εξαιρεθεί τα προηγούμενα χρόνια  γιατί δεν είχε τις υποδομές.

 

Παρόλα αυτά δυο χρόνια τώρα δεν προχώρησε καμία διαδικασία

και φτάνει σήμερα στο …παρά πέντε…. εξαντλώντας όλα τα περιθώρια με σκοπό προφανώς ….να δώσει την ανάθεση εκεί που θέλει.

 

 

Κάθε φορά εκμεταλλεύεται την πανδημία, τους λιμούς,τους σεισμούς, τις βροχές, τις καταιγίδες, την έναρξη του σχολικού έτους και οτιδήποτε άλλο μπορεί να του προσφέρει άλλοθι για να οδηγηθεί το θέμα στην κατηγορία του κατεπείγοντος και να το αναθέσει σε όποιον ”επιθυμεί”.

 

Δηλαδή θα καλέσει 3 εταιρείες της επιλογής του και θα τους αναθέσει προφορικά χωρίς διαγωνισμό την ανάθεση για την προμήθεια.

 

 

Είχαμε αναφερθεί στο θέμα με άρθρο

Ανίκανος Ο Δήμος Φυλής Να Αντεπεξέλθει Στη Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση

 

και σε επικοινωνία με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

”ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ”

και μέλους της οικονομικής επιτροπής μας

κ. Αλέξανδρο Κουλοχέρη μας γνωστοποίησε τις θέσεις του για το θέμα :

”Πραγματικά με έκπληξη  ενημερωθήκαμε σήμερα, για έκτακτη συνεδρίαση της Ο.Ε. με θέμα την πρόσκληση εταιρειών για προμήθεια προκατασκευασμένων αιθουσών, ώστε να καλυφθεί η στέγαση των μαθητών προσχολικής αγωγής.

Κατά την πάγια τακτική του Παππού χρήζει σοβαρά θέματα ως έκτακτα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, την παραμονή των Χριστουγέννων και παραμονή του έτους, ώστε χωρίς δημοσίευση, χωρίς τις απαραίτητες διαδικασίες με διαπραγμάτευση να αναθέτει την προμήθεια με προσκλήσεις, όπου εκείνος επιθυμεί.

Είναι ένα θέμα που το γνωρίζουν δυο χρόνια σύμφωνα με τον νόμο Ν.4521-2018, που καθιέρωσε υποχρεωτική τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Είχε ζητήσει εξαίρεση γιατί δεν είχαμε ως Δήμος τις κατάλληλες υποδομές. Δεν προέβη  σε καμία ενέργεια από τότε έως σήμερα και έρχονται παραμονή Δεκαπενταύγουστου, λίγες ήμερες πριν ανοίξουν τα σχολεία και ζητάνε να ψηφίσουμε προμήθεια προκάτ αιθουσών για τα παιδιά μας.

 

Στο Δήμο της χωματερής και των εκατομμυρίων που λαμβάνουμε από αυτήν ως αντισταθμιστικά

και που η συνδιοίκηση Παππού –Μπουραΐμη συνεχίζει να συντηρεί, είναι απαράδεκτο να στεγάζουμε τα παιδιά μας σε προκάτ αίθουσες.

Αρνούνται επιδεικτικά να δώσουν χρήματα για τη σχολική στέγη, δε δίνουν προτεραιότητα στην Παιδεία, γέμισαν το Δήμο μας με προκάτ σχολικές αίθουσες που στεγάζουν τα παιδιά μας

ενώ εκείνοι επιλέγουν να σπαταλούν αλόγιστα ποσά εκατομμυρίων ευρώ, σε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.

 

 

Μας λυπεί ιδιαίτερα η στάση σας αυτή σε ό,τι αφορά κυρίως τα παιδιά μας, όταν η Παιδεία θα έπρεπε να είναι η αιχμή του δόρατος στο Δήμο μας.

 

Αντιθέτως οι συνδιοικουντες Παππούς και Μπουραιμης για να ικανοποιήσετε τους δικούς τους προμηθευτές, ακολουθουν την τακτική του «κατεπείγοντος», ενώ θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της δημοσίευσης που προβλέπονται, καλώντας να λάβουν μέρος όσες εταιρείες πληρούν τις προδιαγραφές και όχι τρεις εταιρείες της αρεσκείας τους.

Ψήφισα ΝΑΙ για να μπορέσουν τα παιδιά του Δήμου μας να μην εξαιρεθούν από τη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση όπως τις δυο προηγούμενες χρονιές, διαφωνώντας κάθετα, με τον τρόπο και τις διαδικασίες που ακολουθείτε κατά τη πάγια τακτική τους.

 

%d bloggers like this: