Νέο ξεκίνημα για τον Δήμο Φυλής από τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλέξανδρο Κουλοχέρη

11/12/2018

ΔΕ Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Στο κατάμεστο Κλειστό Γήπεδο της Ζωφριάς, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018, παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής,Αλέξανδρος Κουλοχέρης, τις Αρχές και τις Θέσεις, την ομάδα και το λογότυπο της νέας δημοτικής παράταξης «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα».

Με κεντρικό σύνθημα «Αλλάζουμε την πόλη» ο υποψήφιος Δήμαρχος, Αλέξανδρος Κουλοχέρης, κατά την είσοδό του στο Κλειστό Γήπεδο Ζωφριάς έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους, ενώ αντάλλαξε χειραψίες με  όλο τον κόσμο που είχε από νωρίς κατακλύσει το στάδιο.

Κατά την ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης ανέλυσε τις αρχές της νέας παράταξης «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα»,τόνισε συγκεκριμένα «Όσο και αν επιθυμούμε, να αλλάξουμε τις ζωές μας άμεσα, αυτό δεν πραγματοποιείται με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται σχέδιο με προτεραιότητες, χρειάζεται διεκδίκηση μα και πάνω από όλα : Δουλειά !  Δουλειά ! Δουλειά !»

Στη συνέχεια στάθηκε με εμπεριστατωμένα στοιχεία και ρεαλιστικές θέσεις  στα τρία βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και συγκεκριμένα στον ΧΥΤΑ Φυλής, στην διαφθορά και στην εγκληματικότητα. Συνέδεσε δε τη διαφθορά και την εγκληματικότητα ως απόρροια της χωματερής.

Για το μείζον πρόβλημα του ΧΥΤΑ Φυλής ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το βασικό μας πρόβλημα, είναι η χωματερή! Αυτή είναι που γεννάει και τα άλλα δύο προβλήματα: τη διαφθορά και την εγκληματικότητα!

Το οριστικό κλείσιμο της χωματερής αποτελεί ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας» και συνέχισε « Η χωματερή αποτελεί τόσα πολλά χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της περιοχής μας, που οι περισσότεροι από εμάς έχουν γεννηθεί και πιστεύουν ότι θα πεθάνουν μαζί της. Το μόνο σίγουρο είναι πως αρκετοί  συμπολίτες μας πεθαίνουν εξ αιτίας της. Η περιοχή μας, έχει καταντήσει ένα… νεκροταφείο ψυχών! Ποιος είναι ο λόγος που δεν έχει δημιουργηθεί  κέντρο υγείας ή νοσοκομείο στο  Δήμο των τόσων εκατομμυρίων  τόσα χρόνια;

Ο λόγος είναι ότι κάποιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ! Δε θέλουν να γνωρίζουμε τα αίτια θανάτου, για να μην γνωρίζουμε πόσο μας σκοτώνει η χωματερή» και έκλεισε λέγοντας: «Εμάς δεν μας κρατάει κανείς! Μόνο εσείς και η δέσμευση που θα δώσουμε απόψε. Η χωματερή πρέπει να κλείσει και θα κλείσει! Θα κλείσει γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο.»

Επιπροσθέτως, ο υποψήφιος Δήμαρχος δενδίστασε να δεσμευτεί, με βάση τη δυνατότητα που του δίνει ο νέος εκλογικόςνόμος Κλεισθένης,  με δημοψήφισμα για τονΧΥΤΑ Φυλής με τους δημότες να αποφασίζουν για το μέλλον τους.

Για την διαφθορά των διοικήσεων του Δήμου που έχει απασχολήσει έντονα τη τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, ο υποψήφιος Δήμαρχος επεσήμανε τα εξής:

«Γιανα καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, δεσμευόμαστε να χρησιμοποιήσουμε  τον πιο αποτελεσματικό πολιορκητικό κριό: Δικλείδεςασφαλείας και διαφάνεια παντού! Πολλαπλά σημεία ελέγχου! Έλεγχος, έλεγχος καιπάλι έλεγχος.»

Για την ανασφάλεια που επικρατεί στις γειτονιές του Δήμου Φυλής, ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Προτείνουμε μόνιμη αστυνόμευση για όσα χρόνια απαιτηθεί. Συντονισμένη συνεργασία των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη  – Παιδείας –  Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας!»

 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Περιφέρεια τονίζοντας : «Ακόμη και τα  πολυδιαφημιζόμενα έργα της τελευταίας στιγμής είναι όλα έργα της περιφέρειας! Η Περιφέρεια απέδειξε, στην 5ετια αυτή, ότι στάθηκε στο πλευρό των δημοτών της Φυλής, περισσότερο από τον νυν Δήμαρχο Φυλής.»

Στη συνέχεια παρουσίασε από τις Αρχές και τις Θέσεις της νέας παράταξης, τους τομείς απόλυτης προτεραιότητας οι οποίοι είναι οι εξής: Κοινωνική Πολιτική, Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Ανακύκλωση-Αξιοποίηση, Άτομα με αναπηρία, Τρίτη Ηλικία, Γυναίκες,Νέοι, Επιχειρηματικότητα και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης, κλείνοντας την ομιλία  του ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε και αγκάλιασε το Νέο Ξεκίνημα να κλείνει με τα εξής λόγια: «Σήμερα, κάναμε ένα βήμα μπροστά για να αλλάξουμε αυτή την πόλη! Θα τα λέμε καθημερινά αλλά θα μιλήσουμε καλύτερα στις 19 Μαΐου. Η νικηφόρα Κυριακή μας ανήκει! Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους».

%d bloggers like this: