Άλλη μια πρωτιά (αρνητική) του Δήμου Φυλής

 

Άλλη μια πρωτιά αρνητική όπως μας συνηθίζει τα τελευταία χρόνια ο Παππούς, έρχεται  με την ίδρυση  νέας αναπτυξιακής  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ εταιρείας.

Ο Δήμος Φυλής είναι ο πρώτος Δήμος που έτρεξε να ιδρύσει Αναπτυξιακή στα χνάρια της αμαρτωλής Δ.Ε.Τ.Ε.Α.Λ.Α!!

 

Μην θεωρήσετε τυχαία την χρονική στιγμή που επέλεξαν για την ίδρυση της εταιρείας, μιας και αυτή την τετραετία θα πρέπει να μοιράσουν και να  κατασπαταλήσουν πακτωλό χρήματων

για να εξαγοράσουν την σιωπή μας  για ακόμη μια φορά

για να μην διαμαρτυρηθεί κάνεις

για την ΝΕΑ χωματερή που έφεραν στην Φυλή για άλλα 30 χρόνια !

 

Δεν είναι τυχαίο καθώς έχουν σκοπό μέσω της Αναπτυξιακής να κάνουν όσα δεν μπορούν στο Δήμο:

Προσλήψεις  Ημετέρων

Απευθείας Αναθέσεις

Κατασπατάληση  Χρήματος

και θα ακολουθήσουν ….

Δάνεια

Χρέη

και τέλος,

Λουκέτο

 

Η ΔΕΤΕΑΛΑ και οι άλλες εταιρείες του Δήμου είναι αυτές, που τον οδήγησαν στην καταστροφή και έφτασε το χρέος του σε  447 εκατομμύρια ευρώ!!!!

 

 

Μάρτυρες σε όσα λέμε μιας και εμείς ως δημότες τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας είναι η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) που  στηλιτεύει και καταγγέλλει την «φάμπρικα» δημιουργίας Αναπτυξιακών Οργανισμών με την μορφή Ανώνυμων Διαδημοτικών Εταιρειών που στήνουν Δημοτικές Αρχές.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρει το Δελτίο των Εργαζομένων :

Ξεπηδούν η μία μετά την άλλη, με πρόσχημα την υποστήριξη του έργου των Δήμων. Επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων και στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών.

Δεν λογαριάζουν απολύτως τίποτα παρά μόνο την τσέπη τους. Κι όταν αυτή δεν γεμίζει, τότε βάζουν ένα «λουκέτο» στην Ανώνυμη Διαδημοτική Εταιρεία και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των πολιτών

 

Να υπενθυμίσουμε

Τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας είναι τα εξής :

Παππούς Χρήστος, Προέδρος Δ.Σ.

Πουλής Σταμάτιος, Διευθύνων Σύμβουλος

 

Γεωργιάδης Βασίλειος – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

 

Κουράση Χρυσούλα, μέλος Δ.Σ.

Περισοράτη Ζωή – Βασιλική, μέλος Δ.Σ.

Καμπόλης Δημήτριος, μέλος Δ.Σ.

Μπρέμπος Άρης, μέλος Δ.Σ.

 

Άλλη μια ενέργεια  κατασπατάλησης, αδιαφάνειας της σημερινής διοίκησης που μας επιβεβαιώνει ότι οδηγεί τον Δήμο Φυλής στα τάρταρα

και όλα αυτά γιατί τα χρήματα της χωματερής ….είναι ΠΟΛΛΑ ….είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ 

 

 

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.:

” Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στηλιτεύει και καταγγέλλει την «φάμπρικα» δημιουργίας Αναπτυξιακών Οργανισμών με την μορφή Ανώνυμων Διαδημοτικών Εταιρειών που στήνουν Δημοτικές Αρχές, υπό την ανοχή της Κ.Ε.Δ.Ε. και την καθοδήγηση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να υποβαθμίσουν, απαξιώσουν και υπονομεύσουν τους Δήμους, παραδίδοντας τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες τους βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν έφθαναν οι νομοθετικές διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού για την υπονόμευση των εκλεγμένων από τους πολίτες Δημοτικών Συμβουλίων, μεταφέροντας κρίσιμες αρμοδιότητες στις Οικονομικές Επιτροπές που σήμερα αποφασίζουν και εκχωρούν υπηρεσίες, όπως η Καθαριότητα, στα ιδιωτικά συμφέροντα, στρώνει το δρόμο για να αποτελέσουν οι Ανώνυμες Διαδημοτικές Εταιρείες το άρμα άλωσης των Δήμων.

Ξεπηδούν η μία μετά την άλλη, με πρόσχημα την υποστήριξη του έργου των Δήμων. Επί της ουσίας ωστόσο πρόκειται για ένα καλοστημένο σχέδιο αρπαγής των αρμοδιοτήτων και των υπηρεσιών των Δήμων και στόχο να ενισχυθεί το κεφάλαιο με το υστέρημα των πολιτών. Αφού πρώτα έχουν απαξιώσει τους Δήμους, αφήνοντας τους χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό, έρχονται να παρουσιάσουν ως «σωτήρες» Εταιρείες που εκπροσωπούν φίλια συμφέροντα.

Αδιαφορούν για την καταστρατήγηση των διατάξεων περί προσλήψεων και αμοιβών του προσωπικού, παρακάμπτουν τις διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π. το οποίο δήθεν υπερασπίζονται, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τη νομιμότητα και βεβαίως τους απαραίτητους ελέγχους που θυμούνται όταν τους βολεύει. Προέχει να βολέψουν τους αρεστούς και τους φίλους και βεβαίως να ξεπουλήσουν τα «φιλέτα» των Δημοτικών υπηρεσιών στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Δεν λογαριάζουν απολύτως τίποτα παρά μόνο την τσέπη τους. Κι όταν αυτή δεν γεμίζει, τότε βάζουν ένα «λουκέτο» στην Ανώνυμη Διαδημοτική Εταιρεία και μεταφέρουν το κόστος στις πλάτες των πολιτών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει αποφασισμένη να προασπιστεί τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να αγωνιστεί για τις κατακτήσεις των εργαζομένων και το Δημόσιο συμφέρον. Δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει σε τσιφλίκι του τους Δήμους, εκχωρώντας αρμοδιότητες, έργα και υπηρεσίες που παρέχουν δωρεάν οι Δήμοι σε ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση και όταν εντοπίζουν φαινόμενα, ή αντιλαμβάνονται μεθοδεύσεις για την προώθηση από το «παράθυρο» των ιδιωτικών συμφερόντων να τα καταγγέλλουν. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α., το οριστικό τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, η ενίσχυση των Δήμων με επιπλέον οικονομικούς πόρους και η διατήρηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, δεν είναι ένα απλό σύνθημα. Είναι αναγκαία συνθήκη προσφοράς στον πολίτη και μόνο σε αυτόν!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 

 

 

%d bloggers like this: