Ο Δήμαρχος καλύπτει τα μπλεξίματα Αργυρόπουλου με τη δικαιοσύνη

«Νίπτει τας χείρας του» ο κ. Παππούς για την καταδίκη του Αργύρη Αργυρόπουλου, ενώ δηλώνει ότι θα πάει μάρτυρας υπερασπίσεώς του, στηρίζοντας τον σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

 

 

Το θέμα της πρωτόδικης καταδίκης του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Φυλής, κ. Αργύρη Αργυρόπουλου, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το χθεσινό (16/11) Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Κώστας Σκαμαντζούρας, πήρε τον λόγο και έκανε ερώτηση για την καταδίκη του γ.γ. του Δήμου, κ. Αργύρη Αργυρόπουλου, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή 12 μηνών φυλάκισης.(δείτε ΕΔΩ https://fylikanea.gr/gia-sykofantiki-katadikasthhke-o-argyris-arguropoulos/)

Ο κ. Σκαμαντζούρας σεβόμενος την περίσταση και με χαμηλούς τόνους, έχοντας πληγεί από τα ανώνυμα blogs, ρώτησε τον Δήμαρχο τι άποψη έχει για τη καταδίκη του Γενικού Γραμματέα του Δήμου και σε τι ενέργειες θα προβεί.

Ερωτήματα του Σκαμαντζούρα που δεν απαντήθηκαν ποτέ από τον    Δήμαρχο:                

                                                                                             

 Τι σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;

Ποια είναι η άποψή σας;

 Μπορούν να έχουν blogs άνθρωποι που κατέχουν νομικές θέσεις στη διοίκηση του Δήμου;

Κι αν ένας άνθρωπος που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί μπορεί να ασκεί τα καθήκοντα του γ.γ. στο Δήμο;

Ο Δήμαρχος, κ. Χρήστος Παππούς, προσπάθησε να δικαιολογήσει την επιλογή του και τόνισε ότι η απόφαση είναι πρωτόδικη, η καταδίκη είναι εφέσιμη και θα ακολουθήσει άλλο δικαστήριο.

Εκτός τόπου και χρόνου ήταν η απάντηση του κ. Παππού ο οποίος έκανε λόγο ότι μετά από ενημέρωση του κ. Αργυρόπουλου η καταδίκη ήρθε για μια πληρωμή προς τον Παναγιώτη Γκίκα.

Δεν δίστασε δε να δηλώσει ότι «Θα είμαι μάρτυρας υπερασπίσεως του γ.γ. του Δήμου, αφού έχω τα εντάλματα πληρωμής προς τον κ. Γκίκα».

 

«Δηλαδή καλύπτεις κάποιον που σε πρωτόδικο βαθμό είναι συκοφάντης; Εντάξει, με κάλυψες Δήμαρχε» τόνισε ο κ. Σκαμαντζούρας.

 

«Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά δεν είναι ηθικό» ανέφερε ο κ. Καμπόλης ενώ συμπλήρωσε «Εάν ήταν υπάλληλος του Δήμου θα τον είχατε διώξει!».

 

«Ο κ. Αργυρόπουλος χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από εμένα και τους συνεργάτες μου» ολοκλήρωσε ο κ. Παππούς που  στέκεται στο πλευρό του αυτές τις δύσκολες στιγμές.