Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, Βασίλης Πέλεχας, μιλά στα «ΝΕΑ της Φυλής»

Ένας εκ των ιδιοκτητών, μιας δυναμικής οικογενειακής επιχείρησης στα Άνω Λιόσια, μιλά για την κατάσταση στη τοπική αγορά, για τις ενέργειες που θα έπρεπε να προβεί ο Δήμος Φυλής, αλλά και για τα προβλήματα και για τις προκλήσεις της περιοχής.

Η ανοδική πορεία του εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής «Ηπειρώτικο» οφείλεται στα αδέρφια Βασίλη και Βαγγέλη Πέλεχα που συνέχισαν με επιτυχία το όραμα του ιδρυτή Νικήτα Πέλεχα, και πλέον έχουν επεκτείνει τα καταστήματα σε διάφορες γωνιές της Αττικής, προσφέροντας ποικιλία προϊόντων, αλλά και διατελώντας ένα αξιόλογο κοινωνικό έργο.

Πρόκειται για δυο ανθρώπους με σπουδαία προσφορά στους πολίτες, αλλά και τους φορείς των Άνω Λιοσίων, καθώς η έμφυτη ευγένειά τους και η αγάπη προς την πόλη τους, τους ωθεί να βρίσκονται δίπλα στους συμπολίτες, στα δρώμενα και στις εξελίξεις του Δήμου.

Από το 1977 ο Νικήτας Πέλεχας ιδρυτής του και με συνεχιστές τους γιους του Βαγγέλη και Βασίλη Πέλεχα, εξακολουθούν να παρέχουν παραδοσιακά γλυκίσματα στην εγχώρια αγορά. Το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Ηπειρώτικο» βρίσκεται στα Άνω Λιόσια Αττικής από το 1990, ενώ επεκτάθηκε το 2006 στον χώρο της λιανικής και πλέον διαθέτει 5 υπερσύγχρονα καταστήματα στην Δυτική Αττική που απασχολούν περίπου 120 άτομα.

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΕΛΕΧΑ Ο.Ε. – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ υπό την ηγεσία σε επίπεδο χονδρικής και λιανικής πώλησης, έχοντας ως πυξίδα τις σταθερές αξίες της οικογένειας, σεβασμό στην παράδοση, συνέπεια στην ποιότητα και τόλμη στην καινοτομία.

Σήμερα, με γνώμονα την πολυετή εμπειρία, την γνώση και το μεράκι όλων των εργαζομένων, παρέχουν στους πελάτες προϊόντα που ανταποκρίνονται στις εξελίξεις της αγοράς, σε προσιτές τιμές και ατελείωτη ποικιλία.

Ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Βασίλης Πέλεχας, παραχώρησε μια συνέντευξη στα «ΝΕΑ της Φυλής» σχετικά με την κατάσταση στη τοπική αγορά, τις ενέργειες του Δήμου, αλλά και τα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιοχής.

Για την κοινωνική προσφορά κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους και σεβόμενος τους συμπολίτες μας, ανέφερε πως και φέτος στις γιορτινές μέρες θα βρίσκεται δίπλα τους, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε βασικός χορηγός του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων, αλλά και είμαστε δίπλα σε διαφόρους συλλόγους της πόλης. Επίσης,  βοηθάμε έμπρακτα την τοπική κοινωνία με δωρεές και μια αλληλέγγυα στάση προς τους κατοίκους του Δήμου Φυλής».

Για την πτωτική πορεία των τζίρων και ευρύτερα την οικονομική κρίση που μαστίζει την Αττική σχολίασε τα εξής:

«Η τοπική οικονομία αιμορραγεί καθημερινά αφού η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα έχουν καλλιεργήσει ένα αίσθημα φόβου σε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι προτιμούν με δισταγμό την τοπική αγορά ιδιαίτερα με τη δύση του ηλίου. Εκτός αυτού, η προβολή της περιοχής από πλευράς Δήμου είναι μηδαμινή, αφού θα μπορούσε να ενισχύσει την τοπική οικονομία με καμπάνιες προώθησης όπως επιτυχημένα πραγματοποιεί ο Δήμος Περιστερίου τα τελευταία χρόνια».

«Σχετικά με την κατάσταση των Άνω Λιοσίων η κατανάλωση είναι ικανοποιητική. Βέβαια, η αυξημένη κίνηση καταγράφεται τις πρώτες ημέρες του μήνα όπου μπαίνουν οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα. Μετά ακολουθεί μια πτωτική πορεία με τους ανθρώπους να μετρούν τα κέρματα για να βγάλουν την ημέρα τους. Υπάρχουν και πολλοί που έρχονται και ζητούν το ψωμί ή το γάλα τους χωρίς να έχουν χρήματα και αυτό το δηλώνω με σεβασμό και ανθρωπιά προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση».

Για τις ενέργειες που θα όφειλε να κάνει ο Δήμος Φυλής υπογραμμίζει:

«Θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει διάφορες ενέργειες για να δώσει κίνητρο στους νέους και να ενισχύσει την τοπική οικονομία. Στο Δήμο Φύλης μας δεν λειτουργεί ένα γραφείο εύρεσης εργασίας όπως π.χ. στον Δήμο Ασπροπύργου όπου τροφοδοτεί με εργατικό προσωπικό τα καταστήματα της περιοχής. Εκτός αυτού, θα μπορούσε να λειτουργούσε ένα Κ.Ε.Κ. στη πόλη μας όπου θα καταρτίζονται οι νέοι με τέχνες και γνώσεις προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα εφόδια πριν βγουν στην εργασία».

«Πιστεύω ότι ο Δήμος μπορεί με μια προβολή και μια αισθητική αναβάθμιση να βοηθήσει τους επαγγελματίες της πόλης που δοκιμάζονται από τους πτωτικούς τζίρους. Είμαι ενεργός δημότης, παρακολουθώ τις εξελίξεις και κρίνω ότι έχουμε ανάγκη στον τόπο, από ένα νέο ξεκίνημα».