Ο κυκλώνας «Ζωή» σάρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στη Φυλή!

Με το ζόρι απαρτία, ένταση και λογοκρισία από την Ζωή Αρβανιτάκη που δεν έδινε τον λόγο στον Γκίκα Χειλαδάκη συμπλήρωσαν το εκρηκτικό κοκτέιλ σε ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Φυλής.
Συγκεκριμένα, με πολλά παρατράγουδα διεξήχθη την Παρασκευή (28/9) το Δημοτικό Συμβούλιο στη Φυλή, στο οποίο με το ζόρι σημειώθηκε απαρτία και με την Ζωή Αρβανιτάκη να πρωταγωνιστεί αρνητικά με μια συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου.
Αρχικά, την ατμόσφαιρα πυροδότησε το πρόβλημα με την απαρτία που ώθησε ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Γκίκα Χειλαδάκη, και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Δημήτρη Μπουραΐμη, να αιτηθούν την αναβολή της συνεδρίασης με το πέρας του μισαώρου.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκε να απορρίψει το αίτημα, αλλά και με αυταρχικό ύφος δήλωσε: “Ότι και να λέτε, εγώ το Δημοτικό Συμβούλιο θα το κάνω. Όποιος θέλει να φύγει”.
Από την άλλη, ο Οικονομάκης συμπλήρωσε: “Ο Δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων” με τον Χειλαδάκη να απαντά “Τότε να είχατε ακυρώσει την συνεδρίαση”.
Εν τούτοις, οι δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν με την συνεδρίαση να ξεκινά με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας.
Αραχτοί και λάιτ
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, τόσο ο Χρήστος Παππούς, όσο και η Ζωή Αρβανιτάκη άρπαξαν την ευκαιρία – της προσωρινής μη απαρτίας – να… αράξουν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και η τελευταία να ανάψει τσιγαράκι μέσα στην αίθουσα.
Περί λογοκρισίας
Με την έναρξη της συνεδρίασης, τον λόγο ζήτησε ο Γκίκας Χειλαδάκης για να τοποθετηθεί προ ημερησίας διατάξεως, με τη πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωή Αρβανιτάκη, να αρνείται κατηγορηματικά να του δώσει τον λόγο ισχυριζόμενη την καθυστέρηση της συνεδρίασης. Έπειτα, υποχρέωσε το σώμα να σηκώσουν τα χέρια εφόσον επιτρέπουν να δοθεί ο λόγος στον κ. Χειλαδάκη. Κανένα χέρι δεν υψώθηκε και με συνοπτικές… δημοκρατικές διαδικασίες δεν μίλησε ποτέ!
Ο κ. Χειλαδάκης δεν το άφησε έτσι και μετά από έναν έντονο διάλογο με την Αρβανιτάκη, διότι ήταν υποχρεωμένη να του δώσει τον λόγο, αποχώρησε καθώς η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον προσπέρασε και φώναζε δυνατά: “ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ, στο καλό” και με αυταρχικό ύφος να συμπληρώνει: “Πήγαινε να μου κάνεις μήνυση”.
Ο κυκλώνας «Ζωή»
 
Στα fylikanea.gr έχουμε αναφέρει αρκετές φορές τον ακατάλληλο ρόλο της Ζωής Αρβανιτάκη που δυναμιτίζει συνέχεια την ατμόσφαιρα η οποία με δικαστικό και ανένδοτο χαρακτήρα παρακάμπτει εσκεμμένα τους αντιπολιτευόμενους Δημοτικούς Συμβούλους επιστρατεύοντας σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηρισμούς που τους εξοργίζουν με σκοπό την μπαχαλοποίηση της αίθουσας.
Είναι θλιβερό για τον Δήμο Φυλής αυτή η εικόνα της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πρωταγωνιστεί διαρκώς αρνητικά και την παρομοιάζουμε – λόγω της επικαιρότητας – με κυκλώνα καθώς κάθε φορά σπέρνει τον πανικό με αποτέλεσμα να παρακωλύει τα Συμβούλια και να ανάβει τα αίματα στην αίθουσα.