Ο χώρος βιντεοσκοπείται και ο Θεός φυλλάτει!

Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λένε και οι Ιάπωνες.

 

Νενικήκαμεν!

Η ελευθεροτυπία επέστρεψε μετά από δυο ημέρες αναστολής, συνεχών διαβουλεύσεων και αναζητήσεων εγκυκλίων σε κορυφαία μηχανής αναζήτησης.

Στο συμβούλιο της Πέμπτης και εξ αναβολής – βεβαίως βεβαίως – Δημοτικό Συμβούλιο η κα. Πρόεδρος, Ζωής Αρβανιτάκη, με σχετική ενημέρωση ενέκρινε εν τέλει μετά από… δημοκρατικές πιέσεις τη βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων από δημοσιογράφους.

Επισήμανε δε ότι οι Δημότες της Φυλής ΜΠΟΡΟΥΝ να παρακολουθούν κανονικά τις συνεδριάσεις – αλίμονο να μην μπορούσαν – ενώ για τους δημοσιογράφους τόνισε ότι για την παρουσία τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση η διαπίστευσή τους από τον Δήμο προκειμένου να λάβουν την άδεια βιντεοσκόπησης και κάλυψης των συνεδριάσεων.

Τσάμπα οι εντάσεις, οι αποχωρήσεις και η αναβολή της προηγούμενης συνεδρίασης με την Ζωή Αρβανιτάκη να εκτίθεται δυο ημέρες μετά καθώς δημιούργησε έναν πανικό για τα αυτονόητα δικαιώματα της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης των πολιτών.

(δείτε εδώ σχετικό θέμα :         https://fylikanea.gr/ti-den-theloun-na-xereis/    )

Ο χώρος βιντεοσκοπείται, o Παντοκράτωρ φυλλάτει!

 

Με ταμπελάκια που αναγράφουν “Ο χώρος βιντεοσκοπείται σύμφωνα με “ γέμισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να μας υπενθυμίσουν και πάλι το αυτονόητο. Ότι οι συνεδριάσεις ΠΡΕΠΕΙ και καλύπτονται με ζωντανή κάλυψη σε διαδικτυακή πλατφόρμα του Δήμου για την ενημέρωση των δημοτών. Βέβαια, παίζονται μόνο όποιες… παραστάσεις θέλουν να βγουν προς τον κόσμο.

 

Ένα από τα επίμαχα ταμπελάκια τοποθετήθηκε δίπλα σε απεικόνιση του Παντοκράτωρ που αυτές τις κρίσιμες ώρες η διοίκηση Παππού τον έχει ανάγκη:

 

– Για να επανέλθει η τάξη στην αίθουσα που θυμίζει καφενείο

 

– Για να μην βγαίνουν προς τα έξω τα “άπλυτα” από δημοσιογράφους

 

– Για να κρατά μακριά τα δαιμόνια (αντιπολιτευτικά) πνεύματα

 

– Για να φυλάττει την κα. Πρόεδρο από τις εκρήξεις πανικού

 

– Για να βάλει το χέρι του ο Ύψιστος, η Κυριακή να μην είναι… κοντή γιορτή.