Παππούς: Κάνω ό,τι μπορώ για να μην κλείσουν το Ζεφύρι.

 

Στο κόκκινο βρίσκεται και το Ζεφύρι με τις υγειονομικές αρχές να καλούνται να λάβουν άμεση δράση, καθώς τα υποτυπώδη μέτρα με αερο-ψεκασμούς και η παθητική στάση της δημοτικής αρχής, έχουν οδηγήσει σε αυξημένο επιδημιολογικό ενδιαφέρον μια ιδιόμορφη περιοχή.

 

 

Σε συνέντευξή του ο Δήμαρχος Φυλής δηλώνει ότι έκανε ότι μπορούσε να μην κλείσει το Ζεφύρι, ενώ πετάει το μπαλάκι στον… Χαρδαλιά ότι εκείνοι γνωρίζουν και ότι ο Δήμος Φυλής μέσα σε μια σοβαρή υγειονομική κρίση δεν γνωρίζει καν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στην περιοχή

 

 

‘Ολο το δημοσίευμα:

 

Στο «κόκκινο» το Ζεφύρι – «Κάνουμε τα πάντα για να αποφευχθεί τοπικό lockdown» δηλώνει ο Δήμος Φυλής

Το Ζεφύρι στον Δήμο Φυλής είναι μια από τις περιοχές που προκαλούν ανησυχία για την εξάπλωση του κορονοϊού, με τις τοπικές Αρχές να δηλώνουν στο Sputnik πως «κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφευχθεί το τοπικό lockdown».

Η πανδημία της νόσου COVID-19 εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό και οι υγειονομικές Αρχές εφαρμόζουν ήδη τοπικούς αποκλεισμούς σε όλη τη χώρα για την ανάσχεση του ιού, με περιοχές της δυτικής Αττικής, όπως είναι το Ζεφύρι του Δήμου Φυλής, να βρίσκονται στο «κόκκινο» και ένα βήμα πριν από το lockdown.

 

«Ο Δήμος Φυλής κάνει ό,τι εμπίπτει στις αρμοδιότητές του»

 

Σε επικοινωνία που είχε το Sputnik με τις Αρχές του Δήμου Φυλής, όπου ανήκει διοικητικά το Ζεφύρι, κατέστη σαφές πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν σε ολόκληρη την περιοχή ώστε να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά, οι δημοτικές Αρχές προχωρούν σε συνεχείς απολυμάνσεις συνοικιών μιας και, όπως είναι γνωστό, στη Φυλή ζει μεγάλος αριθμός Ρομά.

Ακόμα, ο Δήμος Φυλής δεν έχει λεπτομερή ενημέρωση για τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων στην περιοχή, καθώς αυτά αναλύονται σε κεντρικό επίπεδο τόσο από την Πολιτική Προστασία όσο και από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Ωστόσο, όπως τονίζεται από τον Δήμο Φυλής, τα στοιχεία δεν αμφισβητούνται, ενώ από την πλευρά των τοπικών Αρχών, επισημαίνεται πως γίνεται ό,τι εμπίπτει στις αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης και τα μέτρα προστασίας τηρούνται απαρέγκλιτα σε όλες τις υπηρεσίες.

Παππούς: «Ο Χαρδαλιάς μας είχε ενημερώσει για την κατάσταση πριν από τα Χριστούγεννα»

 

Για την κατάσταση στη δυτική Αττική είχαν ενημερωθεί, πριν από τα Χριστούγεννα, οι δήμαρχοι της περιοχής σε τηλεδιάσκεψη που έγινε σε ανώτατο επίπεδο με την παρουσία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, τότε, ο κ. Χαρδαλιάς είχε προειδοποιήσει τους δημάρχους για την κατάσταση στην περιοχή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου COVID-19 ακόμα και σε δήμους που δεν ανήκουν διοικητικά στη δυτική Αττική, όπως είναι εκείνοι των Αχαρνών και του Ιλίου.

 

«Δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής»

Στο ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown, όπως επισημαίνουν οι Αρχές του Δήμου Φυλής, αυτό θα αφορά μόνο στη Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου και όχι εκείνες των Άνω Λιοσίων και της Φυλής.

 

Έτσι, λοιπόν, δεν τίθεται και θέμα αναστολής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, αφού δεν παρατηρείται συγχρωτισμός, και δεν χρειάζεται να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

https://sputniknews.gr/topikes-eidiseis/202101079314799-sto-kokkino-to-zefyri-kanoume-ta-panta-gia-na-apofeuhthei-topiko-lockdown-apanta-o-dimos-fylis/

 

%d bloggers like this: