Πλατεία Αγίου Στυλιανού & Δημοτικό Στάδιο: Δυο χώροι ζωτικής σημασίας ρημάζουν στο Ζεφύρι

Μετά από μια αυτοψία που κάναμε με τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, Θεοδόση Δρόλια, και τον δημότη Ζεφυρίου, Αντώνη Λυχνάκη, στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου και στο Δημοτικό Στάδιο διαπιστώσαμε, όπως απεικονίζετε στο φωτογραφικό υλικό, την πλήρη αδιαφορία της σημερινής δημοτικής αρχής τέσσερα χρόνια μετά.

Συγκεκριμένα, στον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Στυλιανού Ζεφυρίου που βρίσκεται απέναντι από τον Ιερό Ναό, πλησίον δυο δημοτικών σχολείων και ενός νηπιαγωγείο, η εικόνα που αντικρίσαμε είναι απογοητευτική και άκρως επικίνδυνη για μικρούς και μεγάλους.

Στο σημείο έχουν ξηλωθεί τα παγκάκια, έχει «αποκεφαλιστεί» η προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου, έχουν εναποθέσει μπάζα, δεν υπάρχει σιντριβάνι και γενικά η πλατεία δεν παρέχει καμία ασφάλεια για τους δημότες.

Το πρώην Δημοτικό Στάδιο Ζεφυρίου ραγίζει καρδιές με την κατάσταση εντός και εκτός ενός χώρου. Το γήπεδο είναι πλέον ένα απέραντο χωράφι, με μπάζα, σκουπίδια και καμένα αντικείμενα που θυμίζουν χωματερή.

Σήμερα, η Αθλητική Ένωση Ζεφυρίου και ο Δ.Α.Σ. Ζεφυρίου δεν έχουν ποδοσφαιρική στέγη και αναγκάζονται να μεταναστεύουν σε όμορους δήμους για να αγωνιστούν και δυσκολεύονται να λειτουργήσουν τις ακαδημίες. Είναι επιτακτική ανάγκη η Δημοτική Ενότητα Ζεφυρίου να αποκτήσει και πάλι το δικό της γήπεδο που θα αποτελέσει πηγή δράσης και αθλητισμού για τα μικρά παιδιά.

Θεοδόσης Δρόλιας

Η σημερινή δημοτική αρχή πέντε χρόνια σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων της επιβεβαιώνει ότι στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η εικόνα του Ζεφυρίου σήμερα αποτυπώνει μια πόλη χωρισμένη στα δυο. Η βόρεια πλευρά παραμένει ξεχασμένη χωρίς καμία συντήρηση στις υποδομές της χωρίς κανένα μεγάλο έργο και με την ανομία, την παραβατικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών να αποτελούν φόβο και τρόμο για τους κατοίκους. Τόσο το γήπεδο του Ζεφυρίου, όσο και η περιοχή του Αγίου Στυλιανού μαρτυρούν τα σημάδια παρακμής της περιθωριοποιημένης δημοτικής ενότητας.

Αντώνης Λυχνάκης

Ζω στο Ζεφύρι με την οικογένειά μου. Είναι μια περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί τελείως από τις δημοτικές αρχές και δε γίνεται καμία προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα. Το Ζεφύρι έχει χωριστεί σε δυο περιοχές με τη βόρεια πλευρά να έχει παραδοθεί στη μοίρα της. Κανένα παιδί δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο του και χωρίς τη συνοδεία των γονιών του διότι κινδυνεύει από την υψηλή εγκληματικότητα και την ανεξέλεγκτη δράση παραβατικών ανθρώπων.