Ποια η αλήθεια και ποια η φήμη για τα κρούσματα;

 

Σε lockdown βρίσκεται από τις 15 Ιανουαρίου 2021 ο Δήμος Αχαρνών με τον Δήμαρχο κ. Βρεττό να αποστέλλει επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ, Χαρδαλιά στην οποία εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επανεξεταστεί άμεσα η απόφαση.

Μέσα στην επιστολή αφήνει αιχμές ότι για μια πόλη που ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά πάνω από 150.000 άνθρωποι, τα 166 ενεργά κρούσματα μοιάζουν μηδαμινό ποσοστό.

Επιπλέον κάνει λόγο για φήμες ότι σε άλλους όμορους δήμους με πληθυσμούς Ρομά, με περισσότερα κρούσματα, χωρίς όμως εκεί να έχει προβεί το Υπουργείο σε ανάλογες ενέργειες.

Αναφέρει ότι όλο αυτό το διάστημα με επιστολή του (50031/22.12.2021) από τις 22 Δεκεμβρίου σας είχε ενημερώσει  τον Υφυπουργό για την κατάσταση στον Δήμο Αχαρνών και ζήτησε να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Αντίστοιχα είχε απευθυνθεί τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (50033/22.12.2021), όσο και στον ΕΟΔΥ (50030/22.12.2021).

Ως όμορος δήμος με πληθυσμό Ρομά ανησυχούμε: Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ακούμε ανάλογες φήμες που προκαλούν πανικό και αγωνία μεταξύ των κατοίκων του Δήμου Φυλής και κυρίως των κατοίκων της Δ.Ε. Ζεφυρίου.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη μας;

Έχει προβεί σε ανάλογες ενέργειες ο Δήμαρχος;

Έχει εικόνα σε ποια επιδημιολογική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος μας ή όπως είπε δεν του λέει ο Χαρδαλιάς;

Εμείς θα ενημερωθούμε;

Έχει μεριμνήσει η Κοινωνική Υπηρεσία για τον συντονισμό των εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού για πολίτες άνω των 85 ετών;

 

Δήμαρχοι που νοιάζονται για τους δημότες και προσπαθούν να τους προστατευόσουν από την διασπορά ψευδών ειδήσεων έκαναν το εξής:

Κοινή ανακοίνωση έκαναν οι Δήμαρχοι 5 Δήμων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών επειδή ακούγονται πολλά για τους Δήμους τους αποφάσισαν να ενημερώσουν έγκυρα και υπεύθυνα.

Στην επιστολή των Δημαρχών διαβάσαμε ότι οι Δήμαρχοι ενημερώνονται τακτικά από τον ΕΟΔΥ για την κατάσταση και δεν ευσταθεί η δήλωση του Παππού ότι τα στοιχεία τα έχει ο Χαρδαλιάς και δεν μας τα λέει

 

Αναμένουμε ενημέρωση ώστε να σταματήσει η διασπορά ψευδών ειδήσεων που τρομοκρατούν  και να μας πει ο Δήμαρχος υπεύθυνα και έγκυρα ποια είναι η επιδημιολογική εικόνα της πόλης μας.

 

%d bloggers like this: