«Πρώτο μας μέλημα, η ασφάλεια του δημότη»

Σε αντίθεση με άλλους Δήμους της Αττικής, στην περιοχή μας, παρατηρούνται συχνά φαινόμενα παραβατικότητας και στον δημότη κυριαρχεί αίσθημα ανασφάλειας, παρότι τα τοπικά αστυνομικά τμήματα ανταποκρίνονται βάσει των δυνατοτήτων που τους παρέχονται.

Πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα πρόληψης και ελέγχου,σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στην πόλη μας.

Ο εγγύτερος θεσμός στον δημότη είναι ο Δήμαρχος, είναι εκείνος που οφείλει να ηγηθεί, να οργανώσει, να συντονίσει και να απαιτήσει για το καλό των δημοτών.

Κάτι το οποίο δε συμβαίνει σήμερα, ο κ. Χρ. Παππούς, αδιαφορεί και προβαίνει σε δηλώσεις για μηδέν παραβατικότητα στην πόλη μας.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Α.Τ. Φυλής Αστυνόμο Α΄ κ. Νικόλαο Παρασκευά, τον Διοικητή Ασφαλείας Φυλής Αστυνομικό Υποδιευθυντή  κ. Γρηγόριο Ανδρούτσο, με τον Διοικητή του Α.Τ. Ζεφυρίου Αστυνόμο Α΄ κ. Γεράσιμο Ντέλη και τον Διοικητή Ασφαλείας Ζεφυρίου Αστυνόμο Α΄ κ. Κωνσταντίνο Παναγιωτίδη, καθώς και με τον Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Κουμπούνη.

 

Οι διοικητές των τοπικών τμημάτων επεσήμαναν το γεγονός ότι τα τμήματα παρότι είναι επαρκώς στελεχωμένα, στην καθημερινότητα αντιμετωπίζουν έλλειψη δυναμικού λόγω αποσπάσεων, καθώς και ότι η παλαιότητα και η ακαταλληλότητα των οχημάτων, αποτελούν τροχοπέδη για ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στον Δήμο.Ειδικά στο Α.Τ. Ζεφυρίου, διαπιστώσαμε ελλιπή υλικοτεχνικό εξοπλισμό και ανεπαρκή κτιριακή υποδομή. Στον αύλειο χώρο δεν υπάρχει η απαραίτητη περίφραξη, μια εικόνα που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής (Υ.Α.Δ.Α), η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι επιχειρεί σε όλη την Αττική.

Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις των διοικητών, ότι αρκεί ένα επιπλέον όχημα με δύο αστυνομικούς σε κάθε περιοχή ώστε να επιτευχθεί 24ωρη φύλαξη στην πόλη μας.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί το γεγονός, ότι ενώ η περιοχή μας ανήκει στις υποβαθμισμένες περιοχές σύμφωνα με την εσωτερική κατάταξη της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα από την κεντρική διοίκηση και καμιά πίεση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, για επιπλέον μέτρα πρόληψης και ελέγχου. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει συνεργασία και συντονισμός δράσεων μεταξύ Δημάρχου και τοπικών αστυνομικών τμημάτων.

Είναι απαράδεκτο και συνάμα επικίνδυνο ο Δήμαρχος της πόλης να δηλώνει ότι στην περιοχή μας υπάρχει ΜΗΔΕΝ παραβατικότητα.Ο Δήμαρχος Χρ. Παππούς αδιαφορεί και αφήνει τον δημότη μόνο και ανυπεράσπιστο απέναντι στο πρόβλημα.
Ο Δήμαρχος πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή και να διεκδικεί για τους δημότες του και όχι να αναλώνεται σε επικοινωνιακές φιέστες.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης τόνισε ότι η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στο Δήμο μας, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής παράταξης «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα».

«Ο Δήμαρχος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, ακόμη και αν δεν είναι ο μοναδικός αρμόδιος. Να ηγηθεί και να αναλάβει προσωπικά την ασφάλεια με συντονισμένο σχέδιο δράσης και άμεση συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων και φορέων. Δεσμευόμαστε ότι θα επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας στον δημότη.Με μέτρα πρόληψης, ελέγχου και αποτροπής για όλους, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα διεκδικήσουμε την πόλη που μας αξίζει. Ο Δήμαρχος πρέπει να διεκδικεί, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης, θα συνεχίσει τις επαφές του με τους αρμοδίους Υπουργούς και φορείς, ώστε να καταρτίσει ένα πλήρες σχέδιο δράσης με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια του δημότη.