Στάσεις Λεωφορείων Δήμου Φυλής: Είναι το κρύο τσουχτερό να το αντέξω δε μπορώ!

Πληθαίνουν τα παράπονα συμπολιτών μας που χρησιμοποιούν τη Δημοτική Συγκοινωνία ή την Αστική Συγκοινωνία για να μετακινηθούν και να πάνε στις δουλειές τους.

Οι θερμοκρασίες κατά τις πρωινές ώρες είναι πολύ χαμηλές και δυστυχώς στις «καλόγουστες» στάσεις του Παππού … δεν μπορείς να σταθείς, πόσο μάλλον να προστατευτείς.

Σχεδόν σε όλο το ύψος της Φυλής είναι σπασμένα τα Plexiglass και οι δημότες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

Η προχειρότητα προγραμματισμού της δημοτικής αρχής και η ανάγκη της να επιδείξει “έργο” κατά την προεκλογική περίοδο αποτυπώνεται και στην ιστορία με τις στάσεις λεωφορείων, καθώς το 2019 «πέταξε» 124.000 ευρώ για 70 στάσεις λεωφορείων, οι οποίες δεν προστατεύτηκαν και καταστράφηκαν.

 

Για τους δημότες δεν ήταν παρά μόνο σίδερα βαμμένα κόκκινα με προστατευτικά πλεξιγκλάς, με τις όποιες κακοτεχνίες σε ότι αφορά την προσβασιμότητα ΑμΕΑ και ήταν θέμα χρόνου η καταστροφή τους.

 

Για να διορθωθεί η προεκλογική προχειρότητα το 2020 μας ενημέρωσαν ότι θα προμηθευτούν 25 επιπλέον στάσεις από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», μια χρηματοδότηση που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε πιο βασικές ανάγκες της πόλης και όχι για να καλύπτει τις γκάφες των διοικούντων.

Και επειδή μάλλον θα αργήσουν καλό θα ήταν ο Δήμος να βρει μια λύση.

 

Να γίνει μια σωστή τεχνική μελέτη λαμβάνοντας υπόψη της τις ιδιαίτερες συνθήκες της πόλης και τους βανδαλισμούς που υφίστανται οι στάσεις από ….plexiglass ώστε να μην πηγαίνουμε κάθε χρόνο σε ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ και σε ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

Καλό θα ήταν ο Δήμος να εξασφάλιζε με κάποιο τρόπο ότι τα νέα στέγαστρα που θα έχουν όπως μας λένε σταθερά καθίσματα, ηλεκτροφωτισμό, καλάθι απορριμμάτων, ευχέρεια χρήσης από ΑΜΕΑ και ψηφιακές εφαρμογές να εξυπηρετούν τον πρωταρχικό τους σκοπό να προστατεύουν τους δημότες και να βρει έναν τρόπο να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ την περιουσία του Δήμου.

 

Σαφώς και καλοδεχούμενα όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιούνται προς όφελος του δημότη, αλλά αν θέλουμε να «στολίσουμε» την πόλη μας θα πρέπει και να την περιφρουρήσουμε.

 

 

%d bloggers like this: