Σε ένα κανονικό Δήμο τα αυτονόητα γίνονται πράξη, στον Δήμο Φυλής παραμένουν… ζητούμενα!

 

!

 

Η αδράνεια της δημοτικής αρχής στη Φυλή σε ότι αφορά τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες στην πόλη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έχει αρχίσει να αποκαλύπτει το αληθινό κοινωνικό της πρόσωπο: ότι αντιμετωπίζει τους πολίτες της Φυλής ως πολίτες τρίτης κατηγορίας!

Αρκετές είναι οι αντιδράσεις στη τοπική κοινωνία, για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Δήμο Φυλής.

Παρέμβαση με ουσιαστικές προτάσεις έκανε ο επικεφαλής της μείζονας αντιπολίτευσης κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, για προμήθεια rapid tests αλλά και έμπρακτη στήριξη στους πληττόμενους επαγγελματίες της πόλης.

Έως σήμερα ο Δήμος Φυλής δεν έχει πάρει την παραμικρή πρωτοβουλία στο μέτωπο του κορωνοΐού, παρά μόνο εφαρμόζει υπουργικές αποφάσεις, αποφεύγοντας να βγει μπροστά σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για την πόλη και να απλώσει δίχτυ προστασίας στους συμπολίτες μας.

Ας δούμε τι συμβαίνει σε έναν «κανονικό» Δήμο, αυτόν των Αθηναίων:

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμος Αθηναίων εντατικοποιεί τις προσπάθειες, ώστε να διευρυνθούν οι υπηρεσίες που προσφέρουν στους πολίτες τα Δημοτικά Ιατρεία, τρία από τα οποία λειτουργούν πλέον ως Πολυδύναμα με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Συγκεκριμένα:

•Προσέλαβε 40 γιατρούς, νοσηλευτές και επιστήμονες κοινωνικών υπηρεσιών.

•Λειτουργούν πλέον, ως πολυδύναμα, τα τρία από τα έξι Δημοτικά Ιατρεία, με διευρυμένο ωράριο, από τις 8π.μ. έως τις 8μ.μ. (1ο, 2ο & 6ο δημοτικό ιατρείο)

•Ενισχύθηκαν με υλικοτεχνική υποδομή και τα 6 ιατρεία

 •Συνεχίζουν να λειτουργεί ως κέντρο για τον έλεγχο πολιτών με COVID tests το 5ο δημοτικό ιατρείο.

Τα αυτονόητα είναι… ζητούμενα ωστόσο για βορειοδυτικό άκρο της Αττικής, στον Δήμο Φυλής, όπου η συνδιοίκηση των Παππού-Μπουραΐμη η οποία αναλώνεται σε επικοινωνιακά σόου μιας άλλης εποχής και αγνοεί επιδεικτικά τους πολίτες που βάλλονται από τον ιό και τα λουκέτα.

Είναι αδιανόητο πως ο Δήμος των εκατομμυρίων από τα σκουπίδια όλη της Αττικής με την όποια υγειονομική επιβάρυνση, να μην μπορεί να λειτουργήσουν μονάδες υγείας με την παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για τους πολίτες που εκτός από τον καρκίνο που εισπνέουν τόσα χρόνια, πλέον απειλούνται από τον κορωνοϊό.

%d bloggers like this: