Στα ” κάγκελα ” γονείς,δάσκαλοι, καθηγητές για τα προβλήματα στα σχολεία!

 

 

 

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων:

Καλεί  τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους γονείς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση από κοινού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. και την ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής

την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 στις 11.00π.μ.

στο Δημαρχείο Φυλής.

Καταθέτουμε για άλλη μία φορά τις προτάσεις μας διεκδικώντας να υλοποιηθούν άμεσα. Δεν είμαστε στην αρχή της πανδημίας, αλλά στην έξαρση αυτής. Δεν χωρούν δικαιολογίες, μισόλογα και ημίμετρα.

Χρόνια τώρα έχουμε καταθέσει τα αιτήματα μας με ΥΠΟΜΝΗΜΑ, αλλά και με πρόσφατες ανακοινώσεις εν μέσω της πανδημίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την Δημοτική Αρχή Φυλής, να μην μεταθέτουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν, είτε στην ατομική ευθύνη των γονέων ή των παιδιών, είτε ο ένας στον άλλον, εις βάρος της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών μας.

Η ανακοίνωση συνεχίζει :

”Ενώ δεν πήραν κανένα μέτρο για την ανάπτυξη των σχολικών υποδομών, ζητάνε από τους μαθητές να κρατούν αποστάσεις

μέσα σε αίθουσες κλουβιά των 25 τ.μ., στις οποίες στοιβάζονται 25 μαθητές.

Χωρίς ντροπή προχώρησαν στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο.

Τα παραπάνω, επιβεβαιώνονται με απόλυτο τρόπο στον εξαιρετικά επιβαρυμένο δήμο μας, όπου τα κτιριακά ζητήματα αποτελούν πάγιο και εκρηκτικό πρόβλημα.

Με ευθύνες όλων των δημοτικών αρχών δεν έχει προχωρήσει η ανέγερση νέων σχολικών μονάδων, με μοναδική εξαίρεση το 10ο ΔΣ Άνω Λιοσίων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 11ου Νηπιαγωγείου. Έχουν ιδρυθεί κι έχουν λυθεί όλα τα γραφειοκρατικά κωλύματα, αλλά δεν προχωρά η ανέγερσή τους.

Το11ο ΔΣ, παρότι έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου και έχουν οριστεί τα γεωγραφικά όρια για εγγραφές μαθητών, η Διεύθυνση ΠΕ δεν έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες ενέργειες για ΑΜΕΣΗ λειτουργία του σχολείου (εξοπλισμός, εκπαιδευτικό προσωπικό, κλπ)”

 

”Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ δίχρονη προσχολική αγωγή και εκπαίδευση εξακολουθεί να βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα!

Δεκάδες προνήπια δεν γνωρίζουν που θα βρεθούν με το πρώτο κουδούνι, καθώς ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στην εξεύρεση χώρων/παραρτημάτων κατάλληλων για τους μικρούς μαθητές.

Και βέβαια, δεν αποτελεί λύση η τοποθέτηση κοντέινερ μέσα σε αυλές σχολείων, καθώς καθιστούν περιορισμένους τους προαύλιους χώρους.

Και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ούτε προσωρινή λύση αποτελεί, αφού η εικόνα των κοντέινερ στα σχολεία μας είναι ΜΟΝΙΜΗ και χωρίς διάθεση επίλυσης.

Είναι επείγουσα η ανάγκη για: ίδρυση, ανέγερση και λειτουργία του 5ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ώστε να αποσυμφορηθεί το υπερκορεσμένο 2ο Γυμνάσιο.

Και για ανέγερση νέου κτιρίου για το 3ο Λύκειο Άνω Λιοσίων, που λειτουργεί σε κτίριο άνω των 50 χρόνων.

Επιβάλλεται να αποσυμφορηθούν άμεσα τα υπερκορεσμένα 1ο, 2ο Γυμνάσιο, 1ο και 2ο Λύκειο Άνω Λιοσίων και το 2ο Γυμνάσιο Ζεφυρίου

για να υπάρξει στοιχειώδης προστασία της σχολικής κοινότητας σε αυτά από τον κορονοϊό.”

”Δεν θα διαπραγματευτούμε την υγεία και τη ζωή μας με όρους κόστους και κέρδους! Απαιτούμε εδώ και τώρα τη δημιουργία νέων σχολικών τάξεων, με την αξιοποίηση σχολικών μονάδων και αιθουσών που μένουν κλειστές, με την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, με την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για νέες σχολικές μονάδες.”

”Δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Δήμο το δεν έχουμε χρήματα!

Τα υπέρογκα ανταποδοτικά της χωματερής, η λειτουργία της οποίας έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να δοθούν για κοινωνικές παροχές σε υγεία και παιδεία ΑΜΕΣΑ!”

 

%d bloggers like this: