Συγκλονιστική μαρτυρία Αστυνομικού: «Είναι σαν να είσαι στο κενό, όλα είναι στο κόκκινο» (video)

Συγκλονιστική μαρτυρία Αστυνομικού: «Είναι σαν να είσαι στο κενό, όλα είναι στο κόκκινο» (video)

«Αυτό που ένιωσα δεν το έχω ξαναζήσει στην ζωή μου. Είναι σαν να είσαι σε ένα κενό…». Με αυτά τα συγκλονιστικά λόγια, ο Ειδικός Φρουρός της Ομάδας ΔΙΑΣ, Κωνσταντίνος Σαμαράς, περιγράφει όσα διαδραματίστηκαν κατά την μεταφορά ενός 4χρονου παιδιού στο νοσοκομείο Παίδων με περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στις 26 Απριλίου.

 

O ειδικός φρουρός είναι ένα από τα παιδιά μας που καθημερινά παίζουν την ζωή τους κόρωνα γράμματα.

Είναι ένα από τα παιδιά που μπήκε στο Σώμα με όνειρα και στόχους.

Η κονσερβοποίηση όλων των αστυνομικών δεν εξυπηρετεί κανέναν και είναι άδικη για αυτά τα παιδιά.

 

Καθημερινά στην πόλη μας τους βλέπουμε έξω, παιδιά δικά μας, του γείτονα , του συγγενή μας ή και από άλλες περιοχές είναι έτοιμα να τα βάλουν με τον μεγάλο «εχθρό» της πόλης …τους παραβατικους.

Έτοιμοι

 ακόμα και αν είναι ξεχασμένοι από τη δημοτική αρχή σε ένα άθλιο κτίριο

Ακόμα και αν χρειάζεται να «ζητιανεύουν» για ένα πάκο Α4

Ακόμα και αν επίσημα φαίνονται ότι υπηρετούν 17, αλλά στην ουσία στα τμήματα βρίσκονται πολύ λιγότεροι καθώς οι  αποσπάσεις σε πρόσωπα που χρήζουν προστασίας έχει αποδεκατίσει τα τοπικά τμήματα.

 

Τι και αν φωνάζουν;

Οι διοικούντες δεν τους ακούν

Και κάποιοι από εμάς τους καταδικάζουμε συλλήβδην  …ως μπάτσους

Ας ελπίσουμε πέρα από φιέστες και φανφάρες να ενδιαφερθούν σε τοπικό επίπεδο για αυτά τα παιδιά που αγωνίζονται.

Είναι παιδιά μας….

 

Ο 31χρονος, που με μεγάλη προσπάθεια συγκρατεί τα δάκρυά του, αποκαλύπτει όλα όσα έζησε στο σπίτι της οικογένειας όπου το 4χρονο παιδί δεν είχε τις αισθήσεις του και χρειαζόταν άμεσα να διακομιστεί στο νοσοκομείο. Αφού αρχικά τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του με μαλάξεις προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί και ενώ έβλεπαν ότι το ασθενοφόρο καθυστερούσε να έρθει, πήραν την κρίσιμη απόφαση να χρησιμοποιήσουν το περιπολικό για την διακομιδή του αγοριού.

«Είσαι σε ένα κενό. Είναι όλα στο κόκκινο» συμπληρώνει ο Ειδικός Φρουρός που μαζί με την βοήθεια των συναδέλφων κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να φτάσει στο Αγλαΐα Κυριακού από το Παλαιό Φάληρο και έτσι να σωθεί η ζωή του μικρού αγοριού.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, που είναι πατέρας ενός παιδιού, αναφέρει «νιώθω υπερηφάνεια για τους συνάδελφους μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον Θεό που με βοήθησε να αντεπεξέλθω».

Ενώ στέλνει και το δικό του μήνυμα προς του πολίτες λέγοντας «ο κόσμος να ξέρει πως είμαστε εδώ».

Δείτε το βίντεο

 

 

 

 

%d bloggers like this: