Η μια μετά τις άλλες έρχονται οι διαψεύσεις σχετικά με όσα δήλωσε ο Παππούς στην ανακοίνωση του.
Μετά την απάντηση από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ήρθε η απάντηση από τον αρθρογράφο του Έθνους
κ. Άρη Χατζηγεωργίου
σχετικά με την δήλωση του ΠΑΠΠΟΥ ότι ήταν αναληθές το δημοσίευμα για τον ΧΥΤΑ
Κόλαση ραδιενέργειας στο ΧΥΤΑ Φυλής – Πέντε χρόνια κρυμμένες στα συρτάρια οι μετρήσεις
Ο αρθρογράφος παραθέτει την ανακοίνωση του Παππού και απαντά σε όλα!
Ρωτάει τον Παππού
ότι ο Δήμος ισχυρίζεται ότι παρέλαβε τις μελέτες (Οκτώβριος 2015) και «εν συνεχεία» ζήτησε την αξιολόγήσή τους από την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Πόσον καιρό κράτησε αυτό το «εν συνεχεία»; Δυόμισι ολόκληρα χρόνια!
Όπως φαίνεται ολοκάθαρα στα έγγραφα που επισυνάπτονται, το αίτημα προς την ΕΕΑΕ υπεβλήθη στις 20 Μαρτίου 2018 όπως φαίνεται ολοκάθαρα στα έγγραφα που επισυνάπτονται.
Τι τον έκανε να ανησυχήσει μετά από τόσον καιρό;
Πάντως, η ΕΕΑΕ έβγαλε το πόρισμά της σε οκτώ μέρες.
Αναρωτιέται πως ο Δήμος μας κατάφερε με έναν περίεργο τρόπο αν και μικρός σε πληθυσμό να είχε δύο ομάδες στην Α’ Κατηγορία (Θρασύβουλος, Ακράτητος).
Σχολιάζει την θέση του Παππού ότι «αποκλειστικά αρμόδιος για το σχεδιασμό και τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι ο ΕΔΣΝΑ».
Μόνο που ο ίδιος ο κ. Παππούς είναι ένα από τα επτά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, δηλαδή του οργάνου που συνεδριάζει δεκάδες φορές τον χρόνο για να λαμβάνει τις αποφάσεις.
Και είναι εκεί από το 2015, αποφασίζοντας τόσο υπό την διοίκηση Δούρου όσο και επί Πατούλη.
Καυτηριάζει την ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ
για την ανακοίνωση
ότι στην Φυλή θα λειτουργήσει
και ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ.
Καυτηριάζει και την δική μας επιλογή και αντοχή
να ψηφίζουμε έναν Δήμαρχο που δεν κάνει τίποτα για την χωματερή.
”Δεν θα αμφισβητήσουμε τις πρωτοβουλίες του κ.Παππού για το καλό της Φυλής, αρκεί κάποτε να φέρουν και απτά αποτελέσματα.
Προφανώς, οι κάτοικοι της περιοχής κάτι θα γνωρίζουν και τον εκλέγουν.
Θα περιμέναμε πάντως από τον ίδιο και κάποιο σχολιασμό για το πρόσφατο δημοσίευμά μας (www.ethnos.gr/ellada/85719_2025-kleinei-i-homateri-sti-fyli ) όπου αναφέρουμε ότι με βάση τον σχεδιασμό που ανακοίνωσε
ο Περιφερειάρχης Γ.Πατούλης,
κλείνει μεν η χωματερή
αλλά θα λειτουργήσει στη Φυλή δεύτερο νέο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων όπου θα γίνεται και η καύση των προϊόντων του.”
Ο δημοσιογράφος ρωτάει
ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ;
ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΕΗ;”Ο Δήμος Φυλής δεν λαμβάνει μόνον αντισταθμιστικά ύψους 36 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως εδώ και πολλά χρόνια από τότε που η περιοχή ανέλαβε να θάβει τα σκουπίδια της Αττικής.
Ήταν και ένας από τους λίγους δήμους που ρύθμισαν χρέη με μια διάταξη των αρχών του 2015 η οποία του επιτρέπει να αποπληρώσει χρέη 450 εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος 2.100 χρόνων!
Το ερώτημα είναι πού καταλήγουν αυτά τα χρήματα.
Σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης όπως επέβαλε ο νόμος έως τον Αύγουστο του 2019 όταν άλλαξε με τον νόμο 4625;
Την απάντηση δίνει ο ίδιος πληροφορώντας ότι τα 21 εκατομμύρια δίνονται για την μισθοδοσία των υπαλλήλων.”
Ολόκληρο το άρθρο