Τα παρατράγουδα από τους αγιασμούς στα σχολεία του Δήμου Φυλής

Με πολλά προβλήματα, αντιδράσεις, αλλά και... άδειες ξεκίνησε η σχολική χρονιά στα σχολεία των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής.

Μπορεί ο Δήμος Φυλής να έκρυψε κάτω από το… χαλί τα κακώς κείμενα και να σουλούπωσε υποδομές εν όψει των αγιασμών, αλλά οι γνώστες των πραγμάτων αντιλήφθηκαν το κακό… χάλι και κρούουν σε κάθε ευκαιρία τον κώδωνα του κινδύνου της υποβαθμισμένης παιδείας στη Φυλή.

Έχουμε επισημάνει και σε παλιότερα ρεπορτάζ, ότι η εκπαίδευση συρρικνώνεται στη περιοχή, ενώ οι σχολικές μονάδες παραμένουν υποβαθμισμένες και απαραίτητα κτιριακά έργα να παραμένουν για άγνωστους λόγους μη υλοποίησιμα στα συρτάρια των αιρετών.

Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη αιθουσών

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο Δήμο Φυλής είναι το κτιριακό, με τους μικρούς μαθητές να συνωστίζονται σε ελάχιστες αίθουσες και να δημιουργείται πανικός τόσο στη διδασκαλία, όσο στην ασφάλεια των παιδιών.

 

Στον αγιασμό του 4ου δημοτικού σχολείου  Άνω Λιοσίων η εκπρόσωπος του συλλόγου διδασκόντων κα Ευαγγελία, δεν δίστασε να θίξει τις αντίξοες συνθήκες που καλείται να αντιμετωπίσει με τον ήχο του πρώτου κουδουνιού.

Όπως δηλώνει, το σχολείο από 200 μαθητές έφτασε στους 380 μαθητές με αποτέλεσμα περισσότερα ατυχήματα, ότι δεν υπάρχει αυλή να παίξουν τα παιδιά και δεν υπάρχουν χώροι στις αίθουσες για να γίνει σωστή η δουλειά των εκπαιδευτικών.

Επίσης, ανέφερε ότι στα Άνω Λιόσια δεκάδες προνήπια βρίσκονται έξω από τα δημόσια νηπιαγωγεία και ότι είναι άλλη η εκπαίδευση στο δημόσιο νηπιαγωγείο που καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και άλλο στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Όπως επισημαίνει το μεγάλο πρόβλημα της Φυλής παραμένει το κτιριακό με τα σχολεία των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής να πρωταγωνιστούν αρνητικά πανελλαδικώς.

Μεταξύ άλλων τονίζει χαρακτηριστικά: “Για μια ακόμη χρονιά έχουμε να επισημάνουμε ότι δεν έχει γίνει τίποτα” και συμπληρώνει
“Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε ένα κοινό αγώνα για να λύσουμε το κτιριακό πρόβλημα και να φτιάξουμε μια εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά”.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων πέρυσι την ίδια εποχή έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου με τη  διοίκηση να σφυρίζει αδιάφορα.

Δεν ”ίδρωσε” το αυτί ούτε του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής δήμου Φυλής κ.Γιάννη Κρεμμύδα, που ήταν παρών, ούτε και του Δημάρχου που με μια πρωτότυπη παιδαγωγική μέθοδο πρότεινε στους μαθητές να μην αρχίσουν τα μαθήματα.

Ένα από τα αξιοσημείωτα της ημέρας των αγιασμών ήταν και η τριήμερη άδεια του Δημάρχου, Χρήστου Παππού, που όντας σε κέφια έστειλε τους μαθητές σπίτι τους πριν καλά καλά καθίσουν στα θρανία.

Ο Δήμαρχος Φυλής έστειλε με… άδεια τους μαθητές στα σπίτια τους!
Μάρτυρες σε ένα πρωτόγνωρο περιστατικό έγιναν όσοι παρευρέθηκαν στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, να δίνει άδεια μαθημάτων πριν καλά καλά επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους.

Με… large διαθέσεις εμφανίστηκε στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, ο Χρήστος Παππούς που όταν πήρε τον λόγο θέλησε με ύφος Υπουργού να επιβραβεύσει τους μαθητές που – απλά – παρέστησαν στον αγιασμό.

Δεν πρόκειται για αστείο!

Ο Δήμαρχος Φυλής έδωσε τρεις (!) μέρες άδεια μαθημάτων στους μικρούς μαθητές για άγνωστους λόγους, με την πλειοψηφία αυτών, να τον χειροκροτούν που η πρώτη εβδομάδα του σχολικού έτους θα κυλίσει μεταξύ σπιτιού και παιχνιδιού.

Ο ίδιος  δηλώνει ότι παίρνει την απόφαση αυτή συγκινημένος από το γεγονός ότι βρέθηκε ανάμεσα σε παλιούς καθηγητές του. Ωραίο παράδειγμα δίνει στους μαθητές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Παππούς αποφάσισε να δώσει μια μέρα άδεια ο ίδιος και μια μέρα για κάθε καθηγητή του, τον κ. βουλευτή Θανάση Μπούρα και την διευθύντρια του Σχολείου κα. Αιμιλία Αλεβίζου με τους ίδιους να αντιδρούν μουδιασμένα στην πρωτοβουλία του Δημάρχου.

Που να κάνουν και παρέλαση, ένα μήνα θα κάθονται!