Τι είπε ο Πατούλης στην φιέστα του Παππού

Η φιέστα που διοργάνωσε ο Παππούς την  Τρίτη 19/10 στο Δημαρχείο Φυλής για το υποτιθέμενο κλείσιμο της χωματερης, στην πραγματικοτητα αφορούσε κάποια κύτταρα(ΧΥΤΑ Ι-ΧΥΤΑ ΙΙ), που έχουν σταματήσει να λειτουργούν πάνω από δέκα χρόνια και στα οποία είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε αποκατάσταση τους.

 

Μέσα στην αίθουσα κανείς δεν μίλησε τι θα συμβεί με τα ΕΝΕΡΓΑ κύτταρα που υπάρχουν, με τα ΕΚΤΑΚΤΑ κύτταρα  και φυσικά με την ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ που έχουν δρομολογήσει.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μπορεί να συμμετείχε στη φιέστα του Παππού, ωστόσο αυτό δεν τον έκανε να μην μιλήσει ΓΙΑ ΟΣΑ έχουν δρομολογηθεί.

Δήλωσε ο Περιφερειάρχης ότι η ΧΩΜΑΤΕΡΗ στη Φυλή θα λειτουργεί μέχρι να γίνουν οι νέες ΜΕΓΑΛΕΣ μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων. Φυσικά δεν αναφέρθηκε ούτε ΠΟΥ θα γίνουν αυτές οι μονάδες, αλλά ούτε ΠΟΤΕ θα γίνουν!

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι εδώ και 60 χρόνια δεν έχει γίνει χωροθέτηση ΝΕΩΝ ΧΩΡΩΝ!!

 

Στη συνέχεια τόνισε ότι είχαν ως στόχο τη ΜΕΙΩΣΗ των απορριμμάτων που θάβονται στο ΧΥΤΑ

ΑΛΛΑ δεν μας είπαν τι θα τα κάνουν τα σκουπίδια αφού δεν θα τα θάβουν; Θα τα καίνε;

 

 

 

 

 

Μίλησε επίσης  για!

·2 μεγάλα κέντρα επαναχρησιμοποίησης

Το μεγαλύτερο  πρόγραμμα διαχείρισης βιοαποβλήτων ( εργοστάσιο;;;;;)

5 ΠΑΡΚΑ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Να σημειώσουμε εδώ ότι απλά μετονόμασαν τα ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων)στο πιο επικοινωνιακό «πάρκο κυκλικής οικονομίας» και όπως γνωρίζουμε η απόφαση τουλάχιστον για το ένα πάρκο  ή όπως το ονομάζουν  θα γίνει στη Φυλή και θα λειτουργεί τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια!!!

ΚΑΙ Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων όλης της Αθήνας (ΜΕΑ) στη Φυλή για 30 χρόνια!

 

 

Ο Περιφερειάρχης Μίλησε μόνο για ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ και αμέλησε, ξέχασε… δεν ήθελε να μιλήσει …… για το «φανταστικό πάρκο αναψυχής»

 

 

Τέλος, είπε ότι όλα αυτό το πρόγραμμα γίνεται για να ανακουφιστούν ΤΑ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ και δεν μας είπε τίποτα για κλείσιμο παρά μόνο…… για να ανακουφιστούν.

 

Κυριακή κοντή γιορτή αφού ΣΗΜΕΡΑ 22/10 θα ψηφιστεί ο νέος  ΠΕΣΔΑ που σύμφωνα με πληροφορίες  θα περιλαμβάνει το νέο «πάρκο κυκλικής οικονομίας» του κεντρικού τομέα εντός του οποίου θα κατασκευαστούν μια θηριώδης Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων 450.000 τον/ έτος και ένας νέος ΧΥΤΥ.

 

 

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

%d bloggers like this: