Ταφόπλακα Παππού -Μπουραΐμη στην πόλη. Μέχρι το 2036 η χωματερή και μέχρι το 2051 το εργοστάσιο Αποβλήτων

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

σε νέα κύτταρα αρχικά μέχρι το 2036!!!

Μέχρι το 2051 θα λειτουργεί  η Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων

Ο Δήμος Φυλής έδωσε για μια ακόμη φορά την λύση με την ΑΝΟΧΗ και ΣΥΝΕΝΟΧΗ των ΠΑΠΠΟΥ – ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ.

Με δεδομένη τη διαχρονική ανεπάρκεια και ασυνέπεια των διοικούντων που  ΠΟΤΕ δεν έκαναν κάτι για να σταματήσει το ΕΓΚΛΗΜΑ…η κεντρική διοίκηση βρήκε την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής ως  μοναδική διέξοδος έως ότου ολοκληρωθούν οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ)  που θα είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΦΥΛΗ, σε Γραμματικό, Σχιστό.

Ειδικότερα, στις 12/6 υπεγράφη από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής, η οποία αφορά τόσο στα υφιστάμενα όσο και σε νέα έργα και εγκαταστάσεις, για τη διαχείριση των οποίων είναι υπεύθυνος o Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), μέλη του οποίου είναι οι ΠΑΠΠΟΥΣ -ΜΠΟΥΡΑΙΜΗΣ .

 

ΤΙ ΝΕΟ πρόσθεσαν  ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

με την συνενοχή των ΠΑΠΠΟΥ- ΜΠΟΥΡΑΙΜΗ 

Εκτός από την υπάρχουσα χωματερή που γνωρίζουμε όλοι το έργο που αδειοδοτείται περιβαλλοντικά με την απόφαση περιλαμβάνει τις ακόλουθες   ΝΕΕΣ εγκαταστάσεις και ΝΕΑ έργα :

 

 • έκτακτο κύτταρο χωρητικότητας 700.000 m3 περίπου

 

 • Νέα κύτταρα συνολικής χωρητικότητας 4.153.000 m3

 

 • Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων  θα έχει δυναμικότητα 450.000 τόνων απορριμμάτων (η δυναμικότητά της μπορεί να αυξηθεί κατά τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού),  για τα επόμενα 30 χρόνια

 

 • Μονάδα Επεξεργασίας Στραγγισμάτων (ΜΕΣ) κινητή

 

 • ΓΙΓΑΝΤΟΠΟΙΗΣΗ του ΕΜΑΚ  από 25.000 τόνους βιοαποβλήτων σε 100.000 τόνους βιοαποβλήτων.

 

Στον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ  που χωροθετείται στη θέση «Σκαλιστήρι» έκτασης περί τα 1.062,5 στρ., το οποίο αποτελεί την ΟΕΔΑ Φυλής λειτουργούν επίσης:

 • Χώρος απόθεσης Α και Β Φάσης συνολικής χωρητικότητας περί τα 31.400.000m3 αποβλήτων Μάλιστα στο κύτταρο Φάσης Α’ το καλοκαίρι του 2017 ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ τμήμα προς εκμετάλλευση επιπλέον χωρητικότητας. Σκουπίδι πάνω στο Σκουπίδι !!!        
 • ΜΕΣ των ΧΥΤΑ Ι και ΙΙ Άνω Λιοσίων και Φυλής,
 •  ΕΜΑΚ και η ΜΕΥΑ του
 • Μονάδα Επεξεργασίας Υγρών Αποβλήτων (ΜΕΥΑ) του ΕΜΑΚ.
 • Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας
 • Αποτεφρωτήρας Επικίνδυνων Αποβλήτων

 

Για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, θα πρέπει οι φορείς των έργων να υποβάλλουν εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους στην αρμόδια περιβαλλοντική Αρχή τα δεδομένα παρακολούθησης του έργου και εκθέσεις με τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, αλλά και των εκροών των εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων.

Εως το τέλος του 2021 θα πρέπει να ολοκληρωθεί και αξιολογηθεί επίσης, μία επιδημιολογική έρευνα και εκτίμηση περιβαλλοντικών παραμέτρων στην Ο.Ε.Δ.Α. Δυτικής Αττικής και την ευρύτερη περιοχή και μια δεύτερη για την παρακολούθηση των επιπτώσεων στη δημόσια υγεία.

 

και ο ΠΑΠΠΟΥΣ το 2018  έλεγε ..η λέξη σκουπίδι θα σβήσει για την πόλη μας ….η χωματερή κλείνει πριν τις εκλογές του 2019!

 

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» ταιριάζει απόλυτα στις φωτογραφήσεις και στα δώρα των εκάστοτε Περιφερειαρχών.

Μας αγαπάνε λέει ο Παππούς οι Περιφερειάρχες μα πως να μην αγαπάνε αφού δίνουμε την λύση στο πιο σοβαρό πρόβλημα της Αττικής!

 

 

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την απόφαση

 

%d bloggers like this: