Τουριστική Περιοχή το Ζεφύρι και τα Λιόσια για το Δήμο,την Περιφέρεια και τα Lidl

Την Κυριακή  έξω από το κατάστημα «LIDL» Άνω Λιοσίων πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σύμφωνα με το δημοσίευμα

 https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/227118/kinitopoiisi-sto-lidl-ano-liosion-enantia-stin-katargisi-tis

ενάντια στην προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει την Κυριακάτικη Αργία.

 

Το συγκεκριμένο κατάστημα που βρίσκεται στα σύνορα Ζεφυρίου με Άνω Λιόσια λειτουργεί και τις Κυριακές με την δικαιολογίας ότι είναι η περιοχή είναι τουριστικός προορισμός!

 

Το Σωματείο δηλώνει ότι αυτό έγινε με τη σύμφωνη γνώμη του Παππού!!!

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου

 Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναφέρει:

 

«Στα σύνορα Ζεφυρίου με Άνω Λιόσια και 5 χιλιόμετρα από την χωματερή, το super market LIDL θα ανοίγει κάθε Κυριακή,γιατί ο δήμος Φυλής είναι τουριστικός προορισμός!!!

Αυτός ο παραλογισμός, να χαρακτηρίζεται τουριστική περιοχή τα Άνω Λιόσια και το Ζεφύρι, είναι με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και με την συμφωνία της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Φυλής.

Απόφαση που πατάει σε αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) και έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα χτύπημα στην Κυριακάτικη Αργία και στα δικαιώματα των εργαζόμενων στο εμπόριο.

Το ΣΙΥΕΔΑ πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από το κατάστημα LIDL Άνω Λιοσίων με πανό, ντουντούκα, συνθήματα κ ανακοινώσεις ενάντια στη προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει τη Κυριακάτικη Αργία. Έγινε εξόρμηση στους εργαζόμενους με καλή συζήτηση κ θετική ανταπόκριση στη παρουσία κ στα αιτήματα που έβαλε το σωματείο.

Δηλώνουμε ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας κ καλούμε τους εργαζόμενους με αγωνιστικές αποφάσεις να καταργήσουν στη πράξη τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας που χτυπάνε το δικαίωμά μας στη ξεκούραση κ στα ανθρώπινα ωράρια.»

 

 

 

%d bloggers like this: