Το μήνυμα του υπ. Δημάρχου Αλεξάνδρου Κουλοχέρη για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας  

Η σκέψη μας είναι κοντά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσέφεραν και όσα μας προσφέρουν. Ένα βήμα μπροστά …  δίπλα στην Τρίτη Ηλικία, κάθε μέρα.

 

Οι πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας, η οποία είναι αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς, οι παππούδες και  οι γιαγιάδες μας. Άνθρωποι που κουβαλούν τη σοφία και τις εμπειρίες ζωής πολλών δεκαετιών, πρόσωπα που σηματοδότησαν  το ξεκίνημα και την πορεία της δικής μας ζωής.
Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων, είναι  κάτι περισσότερο από υπενθύμιση, είναι   η ουσιαστική ενασχόληση με τους δικούς μας ανθρώπους.
Στους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν τους στυλοβάτες της οικογενειακής εστίας.
Οι ηλικιωμένοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας  χρειάζονται σεβασμό. Έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς  να φροντίσουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Εμείς πιστεύουμε και σχεδιάζουμε  μια βελτιωμένη κοινωνική πολιτική για την Τρίτη Ηλικία. Με σύγχρονες δομές στο Δήμο, ικανές να καλύψουν βασικές ανάγκες σε θέματα υγείας και  φροντίδας. Στόχος και υποχρέωση μας, είναι η ενίσχυση και ενεργοποίηση τους, μέσα από τον σχεδιασμό των κατάλληλων προγραμμάτων και δραστηριοτήτων.
Έχουμε βαθύτατη υποχρέωση απέναντι στους ανθρώπους αυτούς  να φροντίσουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωσή τους.
Επιθυμούμε να τους ενισχύσουμε το αίσθημα ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής ώστε να τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει.
Για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα. Για να μπορούν να ζουν και όχι να επιβιώνουν!
Η σκέψη μας είναι κοντά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσέφεραν και όσα μας προσφέρουν.
Ένα βήμα μπροστά …  δίπλα στην Τρίτη Ηλικία, κάθε μέρα.