Τραυματίστηκε ο διοικητής της ΟΠΚΕ και αστυνομικοί από πυροβολισμούς κατά τα χθεσινά επεισόδια σε Ζεφύρι και Μενίδι

Συνολικά 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων, που σημειώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής, κοντά σε καταυλισμούς ρομά.

Οι οργισμένοι συγκεντρωμένοι, που έκλεισαν δρόμους στο Μενίδι, το Ζεφύρι και τη περιφερειακή Αιγάλεω, επιστράτευσαν ακόμα και κυνηγετικές καραμπίνες, ανοίγοντας πυρ κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα οι 4 από τους αστυνομικούς, χτυπήθηκαν από σκάγια και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι 6 τραυματίστηκαν από τον αδιάκοπο πετροπόλεμο στα σημεία έντασης.

Σύμφωνα με το MEGA στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι, την ώρα των επεισοδίων τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών. Από τα πυρά τραυματίστηκε και ακόμα ένας αστυνομικός.

Οι 2 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με υπηρεσιακά αυτοκίνητα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η κατάσταση της υγείας του διοικητική της ΟΠΚΕ είναι κρίσιμη, καθώς τα σκάγια τον βρήκαν στο πρόσωπο.

 

 

35 συνολικά προσαγωγές

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

 

%d bloggers like this: